Odnio knjigu iz DIK sa potpisima za Lekića

“Osim što je Perišić odbornik, prekršena je i procedura, jer taj materijal ne smije da se iznosi iz DIK-a, koliko ja znam", rekla je Bošnjak
138 pregleda 17 komentar(a)
Branka Bošnjak, Ivan Kalezić, Foto: Arhiva Vijesti
Branka Bošnjak, Ivan Kalezić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 27.02.2013. 18:40h

Knjiga sa potpisima podrške predsjedničkom kandidatu Miodraga Lekića, koje su funkcioneri Demokratskog fronta (DF) u četvrtak predali Državnoj izbornoj komisiji (DIK), ubrzo nakon toga završili je u ruke odbornika DPS-a u Skupštini opštine Cetinje i službenika u državnom parlamentu Vuka Perišića.

“U svjetlu svih okolnosti koje su se desile sam rekla da nemam nikakvog povjerenja u tu osobu, ni u bilo kog funkcionera DPS-a"

Poslanica DF Branka Bošnjak kazala je da to predstavlja kršenje procedure, ali i upozorila da bi DPS tu bazu podataka mogao da iskoriti da bi pritiskao birače koji su podržali Lekića.

“Osim što je Perišić odbornik, prekršena je i procedura, jer taj materijal ne smije da se iznosi iz DIK-a, koliko ja znam. Mi smo Perišića, nakon par minuta, sreli kako iz DIK-a ulazi u zgradu Skupštine sa materijalom i odnosi ga negdje na provjeru.

U svjetlu skorašnjih afera koje prate DPS ne mogu da se otmem utisku da je velika vjerovatnoća da ova baza potpisa bude zloupotrijebljena u cilju pritisaka na potpisnike”, rekla je Bošnjak.

Ona je “Vijestima” kazala da je o svemu obavijestila predsjednika i generalnog sekretara Skupštine Ranka Krivokapića i Damira Davidovića, ali i predsjednika DIK-a Ivana Kalezića.

“Da se radi o običnom službeniku Skupštine ne bi bio nikakav problem, jer je i dogovor da se neko iz parlamenta angažuje za taj dio posla, ali on nije obični službenik, već funkcioner DPS-a i odbornik u Prijestonici Cetinje”, dodala je Bošnjak.

Perišić nije želio da komentariše navode Bošnjak

Ona je ocijenila i da je skandalozno da odbornik DPS-a provjerava potpise u momentu razotkrivanja njihovih mahinacija.

Kazala je i da je nakon dopisa pozvao Davidovića i donekle se, kako je rekla, složio sa tim da ima pravo na zamjerku.

“U svjetlu svih okolnosti koje su se desile sam rekla da nemam nikakvog povjerenja u tu osobu, ni u bilo kog funkcionera DPS-a, jer su sve ove afere pokazale koliko su oni spremni da sve to zloupotrebljavaju, tako da sam ja ubijeđena da će i ovo da se zloupotrijebi i da će da se vrši pritisak na ljude koji su dali potpis Lekiću”, tvrdi Bošnjak.

Perišić nije želio da komentariše navode Bošnjak. On je naveo da ne bi bilo umjesno da to čini kao skupštinski službenik.

Kalezić: Sve partije znaju ko je za koga

Predsjednik DIK-a Ivan Kalezić je rekao da Perišić nije funkcioner DPS-a, “već službenik u parlamentu”.

“DIK je uvijek za svoje poslove uzimao zaposlene iz Skupštine. Kao ispomoć DIK su angažovani on i još dvoje ljudi. Svi mi u DIK-u smo pripadnici neke partije, pa ne vidim ništa loše u tome što je Perišić angažovan u tom poslu”, rekao je Kalezić “Vijestima”.

On je naveo da nema mjesta sumnjama da će podaci biti zloupotrijebljeni, jer su oni “ionako dostupni svim partijama i svim opštinskim izbornim komisijama”.

Bonus video: