Bojanić podnosi krivičnu prijavu protiv Zorana Vukčevića

Vukčević je, obraćajući se predsjedavajućem Odbora Aleksandru Damjanoviću iz SNP-a, rekao da će Bojaniću "o'kinuti glavu"
89 pregleda 23 komentar(a)
Mladen Bojanić, Foto: Savo Prelević
Mladen Bojanić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.02.2013. 15:05h

Poslanik Pozitivne Crne Gore Mladen Bojanić najavio je da će najvjerovatnije sjutra podnijeti krivičnu prijavu protiv kolege iz DPS-a Zorana Vukčevića, nakon prijetnji koje mu je uputio na sjednici Odbora za ekonomiju, finansije i budžet prošlog petka.

Vukčević je Bojaniću prijetnje uputio nakon što je poslanik Pozitivne insistirao da se raspravlja o inicijativi da Vukčević i njegov partijski kolega Zoran Jelić podnesu ostavke zbog afere Snimak.

Navodeći da se o incidentu razgovaralo i na Kolegijumu predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića, Bojanić je kazao da je preslušavanjem snimka sa sjednice odbora nedvosmisleno utvrđeno da je Vukčević rekao da će mu “otkinuti glavu ako ga još jednom pomene”.

“Mislim da je razlog tome nervoza DPS-a povodom afera koje se otkrivaju iz dana u dan”, kazao je Bojanić

“Na moj zahtjev raspravljalo se o tome na Kolegijumu. Međutim, od petka je izostala reakcija Vukčevića i DPS-a povodom tog slučaja. Nedvosmisleno se i jasno čulo šta je rekao i ja ću podnijeti krivičnu prijavu protiv Vukčevića”, rekao je Bojanić.

On je rekao da i od Vukčevića očekuje da podnese ostavku na poslaničku funkciju, navodeći da prijetnju ne dovodi u vezu sa predsjedničkim izborima jer “Pozitivna nema svog kandidata”.

“Mislim da je razlog tome nervoza DPS-a povodom afera koje se otkrivaju iz dana u dan”, kazao je Bojanić.

On je kazao da ni izvinjenje Vukčevića više nije u igri, ističući da je “posredno čuo detalj Vukčevićevog tumačenja prijetnji”.

“Ako Bojanić zaista misli da se to odnosilo na njega, ja mu se izvinjavam, kao i članovima odbora”, rekao je Vukčević

“Da je komentarisao neku sms poruku koja je došla u momentu dok sam ja govorio, a onda je to uputio tom NN licu koje je poslalo poruku. Jasno je o čemu se radi”, rekao je Bojanić.

Komentarišući najavu krivične prijave protiv njega, Vukčević je rekao da stoji iza svega onog što je javno saopštio oko tog slučaja, “što mogu da potvrde i neki opozicioni poslanici”.

“Ako Bojanić zaista misli da se to odnosilo na njega, ja mu se izvinjavam, kao i članovima odbora”, rekao je Vukčević.

On je rekao da se prijetnja odnosila na privatni razgovor sa “jednim mojim kolegama koji nije član DPS-a”.

Bonus video: