Simović: Obaviti kontrolni pregled Medojevića

„I da pokaže opasnost spoja prazne glave sa visokim komunikacionim tehnologijama"
36 komentar(a)
Ažurirano: 26.02.2013. 09:22h

Šef kluba poslanika DPS-a i član Odbora za bezbjednost i odbranu Milutin Simović kazao je da treba obaviti "kontrolni pregled funkcionera Demokratskog fronta (DF) Nebojše Medojevića".

Simović je to rekao reagujući na navode Medojevića, objavljene na Fejsbuk profilu, da je DPS “banda i fašistička sekta“. On je napisao i da je DPS „korov kome treba zatrijeti sjeme“.

Simović je, na sjednici Odbora za bezbjednost, rekao da je Medojević takvom ocjenom „prevazišao samog sebe i norme nekulture, koje dugo promoviše“. Zbog toga bi, kako je rekao, trebalo na kontrolnom pregledu „analizirati duboku mržnju koju Medojević ima prema DPS-u“.

„I da pokaže opasnost spoja prazne glave sa visokim komunikacionim tehnologijama. Medojević ne bi želio samo da nas uništi, već i da sjedne na naše grobne ploče“, kazao je Simović.

„Predlažem kontrolni pregled za onog ko je sve naše članove, i simpatizere nazvao bandom, i traži da se istrijebi i zatre. Za njega je većinska Crna Gora fašistička. Ništa novo od njega i njemu sličnim“, rekao je Simović, navodeći da Medojević želi da uspori evropske i evroatlantske integracije Crne Gore.

Pokušaj Simovića je, prema mišljenju Medojevića, način da se „skrene pažnja javnosti sa situacije u bezbjednosnom sektoru“ i ponovio da je DPS “sekta čiji funkcioneri nemaju savjest o krivičnim djelima koje čine”.

Nakon predloga Simovića reagovao je Predrag Bulatović iz DF, navodeći da takav predlog "nema utemeljenja u zakonu".

Nakon što je ocijenio da kontrolni pregled nema utemeljenja u poslovniku, predsjednik odbora Mevludin Nuhodžić (DPS) savjetovao je Medojeviću da se čuva teških kvalifikacija, navodeći da to što je ljude DPS-a nazvao fašistima „ne ide u prilog toleranciji odbora“ i onoga što oni žele da pošalju kao signal.

Galerija

Bonus video: