SNP u Tuzima pozvao Iva Đurišića da kaže ko je i gdje krao

Ljuljđuraj smatra “da ima i političko i moralno pravo” da insistira da Đurišić bude do kraja konkretan
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.02.2013. 09:17h

Predsjednik Odbora SNP-a u Tuzima Kolja Ljuljđuraj pozvao je bivšeg funkcionera DPS-a Iva Đurišića da konkretno navede biračka mjesta na području ove gradske opštine na kojima je realizovana izborna krađa, kao i vrijeme održavanja i pojedince koji su to uradili.

“I da nadležnim državnim organima, ali i ukupnoj javnosti, učini dostupnim sve konkretne podatke i informacije u vezi sa realizovanom izbornom krađom i na taj način stvori sve pretpostavke i za odgovornost počinilaca izborne krađe“, naveo je Ljuljđuraj.

Đurišić je u razgovoru za “Vijesti” govoreći o izborima naveo primjer Tuzi u kojima je, tvrdi, člana komisije iz SNP-a vodio u kafanu, dok bi za to vrijeme članovi DPS-a krijući ubacivali glasove za tu partiju.

On je kazao i da uvažava što je Đurišić „u svom pokajanju odlučio da javno progovori o činjenom i na taj način doprinese da se konačno u Crnoj Gori stane na kraj ovom bezakonju koje mijenja izbornu volju građana“.

Ljuljđuraj je dodao da smatra “da ima i političko i moralno pravo” da insistira da Đurišić bude do kraja konkretan jer su u pitanju izborne mahinacije koje se vezuju za Tuzi.

On je podsjetio i da je SNP podnijela sedam krivičnih prijava protiv predsjednika, odnosno članova biračkih odbora zbog otkrivenih izbornih mahinacija u korist izborne liste DPS-a po kojim nadležno državno Tužilaštvo uglavnom nije imalo odgovarajuću reakciju.

Galerija

Bonus video: