Mladi PzP-a "odali počast" Tužilaštvu

“Ovaj narod su uhvatili u svoje kandže. Ne daju nam slobodno da dišemo. Narode, recimo jednom: Dosta”
61 pregleda 37 komentar(a)
Ažurirano: 20.02.2013. 14:29h

Paljenjem svijeća ispred zgrade Vrhovnog državnog tužilaštva mladi Pokreta za promjene odali su posljednju počast instituciji na čijem je čelu Ranka Čarapić, a nakon što je juče objavila da u izjavama funkcionera DPS-a sa sjednice Savjeta za sprovođenje izbornog programa nema elemenata krivičnog djela.

Lelek nad sudbinom Crne Gore u posljednih 20 godina, paljenje svijeća, natpisi: “Zavod za zapošljavanje Demokratske partije socijalista Crne Gore”, “Otvoren konkurs za pripravnike u organima državne uprave, prijave slati na info@dps.me”...samo su dio performansa mreže mladih PzP-a.

“Ovaj narod su uhvatili u svoje kandže. Ne daju nam slobodno da dišemo. Narode, recimo jednom: Dosta”, rekao je predstavnik penzionera Vojo Vuletić.

Koordinaror mladih PzP-a Nikola Bajčetić rekao je da su bili revoltirani odlukom VDT-a oko efere “Snimak”, navodeći da su na taj način željeli da upozore sve mlade ljude u Crnoj Gori da je VDT “još jednom premilnulo”.

“Ovo je udar na mlade ljude koji nemaju drugu alternativu osim da napuštaju Crnu Goru. DPS i dalje favorizuje mlade ljude te partije, državni Univerzitet je degradiran, članska karta se više vrednuje od diplome”, rekao je Bajčetić.

Bivši funkcioner DPS-a Ivo Đurišić, koji se pridružio perfmormansu, kazao je da je potpuno svejedno jesu li se okupili pred kasapnicom ili ispred VDT-a.

“Ispred kasapnice ubijaju stoku, a ovdje ubijaju pravdu. Nijesam ja samo ovdje zbog sebe, već i zbog onih 50 i nešto što u pobijeni, a VDT nema snage da otkrije ko ih je ubio. A što se tiče ove afere, nije tačno da jedan zaposleni vuče četiri glasa. Ne, vuče 20 glasova, do 25. Bio sam u svemu tome, učestvovao sam u svemu tome. Kupovali smo lične karte, pravili smo unaprijed spremljene listiće na kojima je zaokružen DPS. Ucjenjivali smo ljude za posao, kupovali penzionere”, rekao je Đurišić.

On je rekao da za sve to kriva nije vlast, već ljudi koji su glasali.

“Izlaz iz ove situacije je demokratski put. Ali pošto će i ovi izbori za predsjednika biti pokradeni, kao svi u zadnjih 23 godine, ne zaboravite da ni u Srbiji nije uspjela demokratija, ali su uspjeli bageri. A ja se nadam da u Crnoj Gori ima neki bager koji će doći i zbrisati ove lopove sa pozicije na kojima se nalaze”, poručio je Đurišić.

Video: Zoran Bojović

Performansu je prisustvovalo i deset radnika bivše fabrike “Radoje Dakić”, a njihov predstavnik Milan Vukčević rekao je da se više radnika nije odazvalo jer nijesu svi bili obaviješteni.

“Previše su uzeli maha. Ovi pregovori za poglavlja 23 i 24 dovešće do toga da ne bude nedodirljivih, jer glavni krivci i obmanjivači su Miomir Mugoša i Milo Đukanović”, rekao je Vukčević.

Bivši pomorac iz Kotora Zoran Mandić rekao je da se u državu uvuklo zlo, počev od vlasti.

“Potpuno vladaju kao italijanska mafina, a imali su prilike da nauče od mafije, jer su sarađivali sa njima. Samo što su oni to uveli u državni aparat. VDT je najveće zlo Crne Gore”, zaključio je Mandić.

Galerija

Bonus video: