Krivokapić u Briselu: Opozicija kriva za „sestru”

On je ocijenio da je situacija sa medijima “ dobra, ali je zbunjujuća što se neki mediji jako miješaju u politički život, pa je tako jedan medij skoro osnovao političku partiju”
24 komentar(a)
Ažurirano: 20.02.2013. 08:06h

Predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić, odgovarajući u Briselu na pitanja evropskih parlamentaraca, je ocijenio da je situacija sa medijima “ dobra, ali je zbunjujuća što se neki mediji jako miješaju u politički život, pa je tako jedan medij skoro osnovao političku partiju”.

Krivokapić je juče u EP razmijenio mišljenja o putu Crne Gore prema punopravnom članstvu u EU sa članovima Delegacije EP za odnose sa Albanijom, Bosnom i Hercegovinom, Crnom Gorom, Makedonijom i Srbijom.

Poslanicu austrijskih Zelenih Ulrike Lunaček je zanimalo šta je bilo sa "tužbom protiv nekih novinara koje je tužila sestra premijera Đukanovića?"

“Znam da mi ne možete reći ništa konkretno, ali svojim pitanjem želim napomenuti ovu situaciju”, rekla je poslanicaEP. Krivokapić je odgovorio da je održano saslušanje o Telekomu, da premijerova sestra nije bila pozvana, ali da je i do toga moglo doći jer konačno, upravo taj parlamentarni odbor vodi političar iz opozicije.

Krivokapić je kazao i da je situacija sa SPC “problem, jer oni ne priznaju državnost Crnoj Gori time što ne žele da se registruju na način kao sve druge vjerske zajednice”.

Pomenuo je da iz SPC-a dolaze i verbalni napadi na LBGT populaciju i na perspektive članstva Crne Gore u NATO-u.

“Crna Gora je stub stabilnosti i ravnoteže regiona”, rekao je Krivokapić i ocijenio da je situacija za bošnjačku, albansku i hrvatsku manjinu u Crnoj Gori dobra, a da su Srbi motivisani da se više uključe, recimo time da su dobili vođstvo u tri parlamentarna odbora.

Krivokapić se obratio sa listom zadataka koje on shvata kao prioritete. To su usvajanje promjena u Ustavu iz 2007. godine, kako bi se postavili novi, stabilniji uslovi za rad pravosuđa.

Na drugoj strani, evroparlamentarci su kao najvažnije istakli poglavlja 23 i 24 koje se bavi reformama pravosuđa, pravnom državom i borbom protiv korupcije i organizovanog kriminala, utvrđivanje granica sa susjedima i ekonomija.

Bonus video: