Jasavić: Koliko je još dokaza potrebno da bi nadležni reagovali?

"Neophodno da nadležno tužilaštvo što hitnije ispita okolnosti slučaja i u skladu sa tim pokrene odgovarajuće krivične postupke"
178 pregleda 27 komentar(a)
Azra Jasavić, Foto: Boris Pejović
Azra Jasavić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 19.02.2013. 21:10h

Poslanica Pozitivne Crne Gore Azra Jasavić smatra da dopis Pošte Crne Gore RCP Nikšić dostavljen Opštinskom odboru DPS Nikšić kojim se traži saglasnost te partije za prijem kandidata predstavlja novi materijalni dokaz koji upotpunjava poražavajuću sliku DPS-a koju je crnogorska javnost imala priliku da vidi kroz slučaj “Snimak”.

"Sve ovo više nego jasno dokazuje da kadrovi DPS-a koji daju naloge sa onima koji te naloge sprovode, krše ustavne odredbe o pravu na rad, pravo na jednakost, te da po partijskoj pripadnosti vrše diskriminaciju građana i vrše zloupotrebu državnih resursa", navodi se u saopštenju Jasavić.

Ona smatra da je neophodno da nadležno tužilaštvo što hitnije ispita okolnosti slučaja i u skladu sa tim pokrene odgovarajuće krivične postupke.

"Nakon izjave Državne tužiteljke nameće se pitanje koliko je još dokaza potrebno pribaviti da bi se nadležne institucije odlučile da procesuiraju ove slučajeve. Tačnije, nakon dokaza koje je tužilac imao u vidu, bilo je potrebno da nadležno tužilaštvo pokrene i sprovedu efikasnu i djelotvornu tužilačku istragu koje bi obuhvatile pored funkcionera DPS i veći broj lica koja su izvršavala date naloge funkcionera DPS-a, te u skladu sa rezultatima istrage procesuira slučajeve."

U sklopu istrage Tužilaštvo bi, smatra Jasavić, trebalo da ispita lica koja su konkurisala na radna mjesta, kao i lica koja su zaposlena

U sklopu istrage Tužilaštvo bi, smatra Jasavić, trebalo da ispita lica koja su konkurisala na radna mjesta, kao i lica koja su zaposlena, kao id a razmotri personalnu dokumentaciju svih prijavljenih kandidata, te sprovede druge dokazne radnje radi prikupljanja validnih dokaza.

"Ovom prilikom želimo ukazati na to da u državnoj upravi, lokalnoj samupravi, javnim preduzećima rade čestiti i profesionalni ljudi, koji su kao i ostatak društva taoci režima, koji ih na ovaj način ponižava, ucjenjuje, devalvirajući među njima sve koji pošteno rade. Plate koje zaposleni primaju i pošteno zarađuju režim im udjeljuje, kao milostinju iz njihovih ličnih džepova. Pozivamo sve zaposlene da ne pristaju na ucjene i politički pritisak, koji ugrožavaju slobodu svakog građanina da bira i bude biran, što je opšte i jednako pravo za sve građane, garantovano Ustavom. Na kraju, pristajanjem na pritiske i ucjene, te ograničavanje slobode izbora ugrožavamo slobodu naše djece, što je nedopustivo za svakog slobodno mislećeg građanina", zaključuje se.

Bonus video: