U MANS-u ne vjeruju da će Čarapić reagovati

Maraš je istakao da je Čarapić i do sada imala više nego dovoljno dokaza da otvori istragu i procesuira brojne zloupotrebe
69 pregleda 20 komentar(a)
Ranka Čarapić, Filip Vujanović, Miomir Mugoša, Foto: Savo Prelević
Ranka Čarapić, Filip Vujanović, Miomir Mugoša, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.02.2013. 09:42h

Direktor monitoring programa MANS-a Vuk Maraš ocijenio je da bi bilo iluzorno očekivati da će tužilaštvo, na čelu sa Rankom Čarapić, preduzeti bilo kakvu konkretnu akciju protiv funkcionera DPS-a koji su bili uključeni u zloupotrebu državnih resursa i ovlašćenja, kako bi uticali na dobar izborni rezultat svoje partije i kandidata.

On je istakao da je Čarapić i do sada imala više nego dovoljno dokaza da otvori istragu i procesuira brojne zloupotrebe koje su funkcioneri DPS-a činili, a koje su bile veoma dobro dokumentovane od strane nezavisnih medija i NVO.

On je, komentarišući audio-snimke sa sjednice Savjeta za sprovođenje izbornog programa DPS-a, koje je objavio dnevni list “Dan”, a na kojoj se raspravljalo o strategiji za oktobarske izbore uz davanje smjernica kako da se kroz budžetska sredstva obezbijedi zapošljavanje i kreditiranje, prije svega članova te partije, rekao da je riječ o krunskim dokazima da je vladajuća partija na nezakonit način upregla kompletan državni aparat sa samo jednim ciljem.

“A to je uticaj na izborne rezultate i ostanak na vlasti po svaku cijenu. Objavljeni snimci na kojima se najviši funkcioneri DPS-a Zoran Jelić i Daliborka Pejović hvale kako su zapošljavali samo partijske kadrove, i kako su brisali iz biračkog spiska glasače drugih političkih partija, predstavlja dovoljan osnov za hitno otvaranje istrage od strane tužilaštva, posebno imajući u vidu da ovo nije prvi put da se javno prezentuju dokazi o zloupotrebama koje čine najviši funkcioneri DPS-a”, rekao je Maraš.

Da u Crnoj Gori, kako je rekao, imamo makar i malo nezavisno tužilaštvo, istraga protiv funkcionera DPS-a zbog zloupotrebe službenog položaja bi već bila otvorena.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: