Pajović: Nemamo ništa protiv vlasti i opozicije, već protiv kriminala i nacionalizma

On je istakao da Pozitivna može i mora da napravi dobar izborni rezulatat na predstojećim izborima, jer bolje alternative vlasti nema
105 pregleda 54 komentar(a)
Darko Pajović, Pozitivna, Foto: Luka Zeković
Darko Pajović, Pozitivna, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 17.02.2013. 18:43h

Predsjednik Pozitivne Crne Gore Darko Pajović kazao je danas u Nikšiću da je sasvim sigurno da oni koji su izgubili na prethodnim ne mogu dobiti ni na predstojećim lokalnim izborima.

Pajović je naglasio da je ta partija još jača, bolja i snažnija.

"To će oni koji su pokušali da zaustave nešto nezaustavljivo, ne samo Pozitivnu, već i promjene i bolji život u Nikšiću, itekako osjetiti na predstojećim izborima", kazao je on.

Pajović je govoreći o političkoj korupciji u Nikšiću i bivšem odborniku Dragu Đuroviću kazao da je Pozitivna sa „takvima završila, ali oni svoju misiju nijesu ispunili“.

„Napadali su nas i vlast i opozicija, i nezavisni i zavisni i analitičari. Umjesto da idu ka lopovu, tukli su pokradenog. Izdržali smo i danas smo još jači, snažniji“, ocijenio je Pajović na osnivačkoj konvenciji opštinskog odbora Pozitivne u Nikšiću.

Predsjednik Pozitivne kazao je da je ta partija nova Crna Gora i njena budućnost.

„Ubijeđen sam da se nijedan pošteni građanin Nikšića ne može sladiti sa onim što se desilo u tom gradu, jer Drago Đurović nije Pozitivna, nije Nikšić, već lice Demokratske partije socijalista. Opet će da pokušaju i koriste sve metode", upozorio je Pajović.

Prema njegovim riječima, Pozitivna nema ništa protiv vlasti, ni opozicije, već protiv kriminala, nacionalizma i prevara.

„Ukoliko neko ima to u svom sastavu onda ima problem sa budućnosšću Crne Gore. A, Pozitivna je budućnost Crne Gore, a ne oni koji otimaju i kradu nešto što nije njihovo“, rekao je Pajović.

On je istakao da Pozitivna može i mora da napravi dobar izborni rezulatat na predstojećim izborima, jer bolje alternative vlasti nema.

„I poslednjih dana pokazali su šta je njihova politika. Otimaju tuđe, otimaju mandate koje nijesu zaradili, zapošljavaju svoje da bi se i oni drugi nadali da će se možda i oni zaposliti, brišu nas iz biračkih spiskova i tako pokušavaju obesmisliti izborni proces i život u državi“, kazao je Pajović.

Govoreći o izborima u Andrijevici, obrazložio je da je stav Pozitivne da, ukoliko u Nikšiću gdje su pokradeni i otet im mandat, neće bojkotovati izbore, ne mogu to uraditi ni u drugom gradu gdje je neko drugi pokraden, jer to ne bi bila politička principijelnost.

Generalni sekretar Mladen Bojanić podsjetio je da je Pozitivna osnovana, jer vlast više nema mandat i ne smije joj se dozvoliti da vodi državu i Nikšić, ali i zbog opozicije koja skoro dvije decenija nije uspjela da ih smijeni.

Nosilac liste Pozitivne na izborima u Nikšiću, Ivan Radojičić poručio je koaliciji DPS –SDP –LP, ako ne umiju časno da dobijaju, da je krajnje vrijeme da nauče da sa svojom ekipom časno podnesu poraz, ispoštuju volju građana, kako bi nesposobni bili zamijenjeni.

Član Predsjedništva Pozitivne, Nikola Koćalo objasnio je da je sada šesti na odborničkoj listi iako je na prethodnim izborima bio njen nosilac, jer ispred sebe ima“ pet briljantnih ljudi“ i naglasio da je Pozitivna njegov izbor.

Koćalo je poručio javnosti i novinarima “koji su još u dilemi" da ne brinu, jer je on "tvrdo u Pozitivnoj Crnoj Gori".

Bonus video: