Radnički pokret odustao od izbora u Nikšiću

Kako se navodi u saopštenju ove partije, primorani su da se povuku iz tehničkih razloga
81 pregleda 2 komentar(a)
Nikšić, snijeg, Foto: Marko Marković
Nikšić, snijeg, Foto: Marko Marković
Ažurirano: 14.02.2013. 17:49h

Radnički pokret Nikšića – Živko Žiža Bulajić neće učestvovati na predsotjećim lokalnim izborima u Nikšiću zakazanim za 9.mart.

Kako se navodi u saopštenju ove partije, primorani su da se povuku iz tehničkih razloga, jer su u Opštinskoj izbornoj komisiji samtrali da, kao i liste ostalih političkih partija, Radnički pokret Nikšića kao lista grupe građana, mora imati najmanje dvije trećine kandidata za odbornike od njihovog ukupnog broja (41) u SO Nikšić.

„Zatečeni smo ovakvom odlukom OIK, tim prije što smo za loklane izbore u Nikšiću 14.10.2012. godine imali 14 kandidata na našoj listi i tadašnja OIK nam je bez problema potvrdila listu“, stoji u saopštenju koje potpisuje nosilac Živko Žiža Bulajić. Dalje se navodi da je OIK nakon utvrđenog nedostatka u broju odbornika donijela odluku da u roku od 48 sati dopune listu sa još 12 kandidata budući da su ovog puta prijavili 16 odborničkih imena.

„Ispostavilo se da je ovo za nas nerješiv problem jer bi trebalo malo više vremena da ispunimo ovaj uslov. Mi nijesmo politička partija koja u svakom trenutklu može iz svojih redova obezbijediti potreban broj kandidata“, navodi se u saopšetnju. U radničkom pokretu žale što su na ovaj način ispali iz izborne trke jer samtraju da bi ovog puta prešli cenzus i osvojili odbornički mandat.

Bonus video: