SNP odustaje od izbora u Andrijevici

Stojanović je dodao da je među osporenim odlukama i nezakonito donešena odluka o skraćenju mandata odbornika SO Andrijevica
59 pregleda 2 komentar(a)
Andrijevica, Foto: Arhiva "Vijesti"
Andrijevica, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 12.02.2013. 16:15h

Socijalistička narodna partija (SNP) neće učestvovati na lokalnim izobrima u Andrijevici zakazanim za 9. mart, saopšteno je iz te partije.

Prema riječima predsjednika andrijevičkog odbora SNP-a Gorana Stojanovića, razlog za odustajanje od izbora je pravno nasilje koje u toj opštini sprovodi Demokratska partija socijalista (DPS).

“Ovakva odluka SNP-a, predstavlja jedini mogući odgovor na pravno nasilje koje već mjesecima sprovodi silom državne vlasti i silom neprava formirana DPS većina u Skupštini Opštine (SO)Andrijevica”, naveo je Stojanović.

On je podsjetio da je SNP pokrenula postupak kod Upravnog suda Crne Gore, za poništenje po treći put, kako je naveo, nezakonito donešenih odluka grupe odbornika okupljenih oko DPS-a u SO Andrijevica.

Stojanović je dodao da je među osporenim odlukama i nezakonito donešena odluka o skraćenju mandata odbornika SO Andrijevica.

“SNP vjeruje da elementarno nezakonite odluke SO Andrijevica ni ovoga puta ne mogu dobiti sudsku zaštitu. Na tako nezakonitim odlukama i pravnom nasilju, ne može se temeljiti ni Odluka predsjednika Crne Gore o raspisivanju izbora”, naveo je on.

Prema riječima Stojanovića, SNP i dalje stoji na stanovištu da jedino građani Andrijevice, na zakonitim, slobodnim i demokratskim izborima treba da odluče kome će dati povjerenje da vrši vlast u Andrijevici.

On je naveo da u SNP-u očekuju presude Upravnog suda Crne Gore, a da bi ta partija imala podršku građana na izborima u martu.

“Sasvim smo sigurni da izborna podrška građana Andrijevice prema SNP-u ne bi izostala ni na ovim izborima. Međutim, svako naše učešće predstavljalo bi i naše učešće u legalizaciji bezakonja koje je činila DPS”, saopštio je Stojanović.

SNP će, prema njegovim riječima, nastaviti borbu za vladavinu prava, poništenje nezakonito donesenih odluka SO Andrijevica, i stvaranju uslova da građani Andrijevice svoju izbornu volju iskažu na nekim sledećim izborima.

Bonus video: