Srpska lista odustala od izbora u Nikšiću i Andrijevici u korist opozicije

U saopštenju se ističe da rade isključivo u interesu Srba koje ponekad treba suočiti sa onima koji ih varaju svih ovih godina
59 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 12.02.2013. 15:07h

Srpska lista je povukla listu kandidata za predstojeće lokalne izbore u Nikšiću i odustala od predaje izborne liste u Andrijavici u korist, ksko su naveli parlamentarne opozicije.

„Da ne bi rizikovali da neko optuži Srpsku listu da učešćem da na ’odsudnim’ izborima pomaže onima protiv kojih se čitavog života borimo, da se ne bi od strane dobro poznatih kuhinja vršio pritisak na naše aktiviste po šablonu šaptačkih diverzija, povlačimo naše liste. Evo, sada kada mi ne smetamo vidjećemo ko je za DPS“, stoji u saopštenju SL, koje je potpisao portparol Miloš Brajković.

U saopštenju se ističe da rade isključivo u interesu Srba koje ponekad treba suočiti sa onima koji ih varaju svih ovih godina.

„Uvjereni smo da je ovaj politički potez SL častan nakon što smo odbili inicijativu Momčila Vuksanovića da ’smetamo’ Lekiću. Dokazali smo da zapostavljamo stranački u odnosu na interes rušenja režima svjesni da ovaj gest dobre volje ’korisnici’ našeg povlačenja izbornih listi nisu ni zaslužili“, navodi se u saopštenju SL.

Istakli su da nisu želleli da se nađu na bilo čiju opozicionu listu i pozivaju i druge vanparlamentarne stranke da razumiju klimu koju su stvorili „pomagači DPS-a iz parlamentarne opozicije i pojedini mediji“ i slijede njihov postupak a da će „unaprijed projektovani izbori pokazati igrače DPS-a“.

Iz SL-a ističu da će se nakon predsjedničkih izbora u aprilu znati da li je parlamentarnoj opoziciji istekao rok trajanja a da „opravdanje za Lekićev poraz ili poraze u Andrijevici u kojoj su Srbi većina i u Nikšuću, u kome je Đukanović u oktobru već poražen pa spašen, neće biti“. Ukoliko opozicija iz martovskih i aprilskih izbora izađe kao gubitnik iz Srpske liste poručuju da će pasti i teza o navodno rasutim glasovima a da će oni krenuti svojim putem, ali nikada sa DPS-om ili sa DF-pm.

„Naša podrška svima koji ruše Đukanovića biće iskrena i neće biti deklarativna na bilo koji način. aktivisti SL će se u međuvremenu pripremiti za izbore za novi sativ Srpskog nacionalnog savjeta. Ukoliko bude mahinacija u procesu prikupljanja potpisa o tome ćemo obavijestiti javnost, baš kao što ćemo narednih dana prezentovati dokaze o korupciji i zloupotrebama Momčila Vuksanovića, uz podršku DPS-a, u postojećem sazivu Savjeta“, poručili su iz SL-a.

Bonus video: