Vujanović predao potpise: DPS nikad nije vršio pritisak na građane

Vujanović: Ja sam ubijeđen da su građani krajnje slobodno dali podršku i da nije bilo potrebe da im bilo ko sugeriše
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.02.2013. 13:18h

Kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) Filip Vujanović predao je Državnoj izbornoj komisiji (DIK) 13.567 potpisa za učestvovanje u predsjedničkim izborima.

Vujanović je potpise predao u društvu predsjednika partije Mila Đukanovića, potpredsjednika Svetozara Marovića i političkog direktora Tarzana Miloševića. On je kazao da očekuje novi predsjednički mandat ističući da je do sada sve radio u interesu Crne Gore.

Vujanović je kazao da najavljena žalba Ustavnom sudu ne baca sjenku na njegovu kandidaturu, ali da je test za državne organe.

On je kazao da je uvjeren u kredibilitet i profesionalnost državnih organa.

Mugoša naredio zaposlenima u gradskoj upravi da podrže Vujanovića >>>

Predsjednički kandidat DPS-a je navode da je tokom prikupljanja potpisa bilo pritisaka na zaposlene u administraciji Podgorice da ga podrže nazvao špekulacijama koje vrijeđaju građane.

"Naši građani nikad nisu imali potrebe da poštuju bilo šta osim svoje slobodne volje. Ja sam ubijeđen da su oni krajnje slobodno dali podršku i da nije bilo potrebe da im bilo ko sugeriše", rekao je Vujanović.

Đukanoviću žao što nema dogovora sa SDP-om

On nije želio da komentariše slogan Miodraga Lekića "Pravi predsjednik" navodeći da će voditi pozitivnu kampanju i da isto to očekuje od protivkandidata.

"Što se mene tiče, ja ću voditi krajnje pozitivnu kampanju u mjeri u kojoj to bude nužno i na osnovu ponašanja protivkandidata", kazao je Vujanović.

Predsjednik DPS-a Milo Đukanović je kazao da mu je žao što nije obezbijeđen konsenzus u koaliciji oko predsjedničkog kandidata i istakao da to neće uticati na stabilnost Vlade.

"Jeste malo neobično, ali to nas ne koleba u našem optimizmu i opredjeljenju da iskoristimo sve naše ne tako male kapacitete", rekao je Đukanović.

Galerija

Bonus video: