Pravedna sumnja u regularnost: Bojoviću se smanjuje broj potpisa

Bojovićevom izbornom timu “prilično je sumnjivo”, kakao Filip Vujanović za samo pet dana uspio da prikupi dovoljan broj potpisa
94 pregleda 13 komentar(a)
Rade Bojović, Foto: Zoran Đurić
Rade Bojović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 09.02.2013. 14:54h

Potpisivanje podrške za nezavisnog predsjedničkog kandidata Rada Bojovića u opštinskoj komisiji u Podgorici dešava se pod sumnjivim okolnostima, jer se njemu smanjuje broj potpisa, kazala je portparol Bojovićeve kampanje Milena Bešić.

Ona je u saopštenju dostavljenom agenciji MINA, podsjetila da su mediji ranije objavili da je Bojović do četvrtka u 16 sati u Glavnom gradu prikupio 195 potpisa.

“Da bi smo prije par sati saznali da je posljednji potpis podrške registrovan pod rednim brojem 178. Istovremeno, građani koji podržavaju našu kandidaturu uredno nam javljaju redni broj pod kojim su dali potpis i naše informacije dodatno upućuju na sumnju u ispravan rad OIK Podgorica”, kazala je Bešić.

Prema tome se, kako je navela, može zaključiti da se Bojoviću svakim danom smanjuje ukupan broj prikupljenih potpisa.

"Želimo da obavijestimo javnost da se prikupljanje potpisa za nezavisnog predsjedničkog kandidata Rada Bojovića kod opštinske komisije u Podgorici odvija pod sumnjivim okolnostima", rekla je Bešić.

Ona je navela da će izborni štab ubuduće uredno obavještavati javnost o broju prikupljenih potpisa za Bojovića u svim crnogorskim opštinama, kao i svim drugim okolnostima koje prate proces kandidovanja.

Prema njenim riječima, Bojovićevom izbornom timu “prilično je sumnjivo”, kakao je kandidat Demokratske partije socijalista Filip Vujanović za samo pet dana uspio da prikupi dovoljan broj potpisa.

“Javnost treba da zna da opštinske izborne komisije čine predstavnici vlasti i opozicije čiji je zajednički interes da izbjegnu sučeljavanje sa jedinim nezavisnim kandidatom u završnici predsjedničke kampanje”, poručila je Bešić.

Ona je kazala da su u Bojovićevom izbornom štabu uvjereni da građani Crne Gore iz dana u dan sve više uočavaju čija kandidatura “bode oči potrošenoj političkoj klasi”.

Bonus video: