Potpisivanje za Vujanovića: Milošević ne vidi što vidi pola grada

Kandidat DPS-a u utorak je imao 78 potpisa, da bi u srijedu, nakon mobilizacije zaposlenih, imao čak 908 potpisa
45 komentar(a)
Tarzan Milošević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Tarzan Milošević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 08.02.2013. 08:07h

Kandidat DPS-a za predsjednika Crne Gore Filip Vujanović prikupio je juče do zatvaranja Opštinske izborne komisije u Podgorici 1.676 potpisa podrške, saopšteno je za “Vijesti” u Izbornoj komisiji Glavnog grada.

“Vijesti” su juče objavile informaciju, koju je potvrdilo više zaposlenih u gradskim preduzećima, da su im pretpostavljeni naredili da se u prostorijama Izborne komisije Glavnog grada potpišu za Vujanovića.

Kandidat DPS-a u utorak je imao 78 potpisa, da bi u srijedu, nakon mobilizacije zaposlenih, imao čak 908 potpisa.

Istovremeno, lider Demokratskog fronta (DF) i nezavisni kandidat Miodrag Lekić do juče je prikupio 495 potpisa podrške, dok je Rade Bojović imao 135 potpisa podrške Podgoričana.

Međutim, politički direktor DPS-a Tarzan Milošević negira da je ta partija vršila pritisak na bilo koga da podrži Vujanovića.

Milošević je juče saopštio i da je DPS zadovoljan procesom prikupljanja potpisa podrške za Vujanovića, navodeći da DPS nema ambiciju da vrši pritisak na građane kako bi potpisom podržali njihovog kandidata.

On je uvjeren da će Vujanović do kraja sedmice prikupiti dovoljan broj potpisa.

Sa druge strane, iz izbornog štaba Pravedne Crne Gore kazali su da je “pola grada” vidjelo da su u Podgorici u srijedu ”zaposleni gradskog Zelenila u uniformama, u toku radnog vremena čekali da podrže kandidata DPS”.

“Ljudi primaju platu od poreskih obveznika, da bi im bilo naređeno da u toku radnog vremena potpisuju podršku Vujanoviću. Tu su stvari jasne”, rekao je šef Izbornog štaba Pravedne Nebojša Nikčević.

On smatra da bi se ta situacija mogla spriječiti tako što bi se građani pobunili, jer je siguran da postoji prikriveni bunt, navodeći da bi vlast, kad bi se to desilo u nekoj demokratski razvijenoj državi, sjutradan izgubila 70 odsto birača.

On je rekao da će mreža aktivista uskoro biti uključena za prikupljanje potpisa Bojoviću. Istakli su da je dosadašnja podrška po opštinama bila samoinicijativna, a ne organizovana, te da nemaju zbirne podatke.

Bonus video: