Marković u srijedu odgovara na pitanja poslanika: Teme su milionski dugovi, migranti, Skadarsko jezero

Konjević ističe da je poreski dug četiri državne kompanije u sektoru saobraćaja preko 24 miliona eura
63 pregleda 3 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Boris Pejović
Duško Marković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.06.2018. 19:11h

Premijer Duško Marković odgovaraće u srijedu na pitanja poslanika, a tiču se, između ostalog, uticaja migranata na bezbjednost Crne Gore do ulaganja na Skadarskom jezeru.

Poslanika Demokratskog fronta Milana Kneževića zanima situacija s migrantima.

“Na osnovu čijih instrukcija ste odlučili da gradite kampove za više hiljada ilegalnih migranata u Crnoj Gori kako biste, kako ste naveli, smanjili pritisak na granice Evropske unije? Zašto mislite da su stabilnost države i bezbjednost građana Crne Gore manje važni od bezbjednosti građana i stabilnost država EU?”, navodi se u pitanju poslanika.

Poslanik Socijaldemokratske partije Raško Konjević u svom pitanju ističe da je poreski dug četiri državne kompanije u sektoru saobraćaja preko 24 miliona eura. On traži od Markovića da saopšti šta će uraditi kako bi izmirio toliki dug i da li može garantovati da je ministar Osman Nurković u dijelu politike zapošljavanja u Ministarstvu saobraćaja poštovao zakone.

Poslanik Socijaldemokrata Mićo Orlandić traži od premijera da mu kaže što Vlada preduzima i što će preduzimati da se na održiv način valorizuju potencijali Skadarskog jezera.

“Da li je današnja Cma Gora toliko siromašna da ne može obnoviti Prijestonicu Crnojevića - Žabljak Crnojevića ili Prečistu krajnjsku Prijestonicu kralja Vladimira,” pita Orlandić.

Poslanika Hrvatske građanske inicijative Adrijana Vuksanovića zanimaju očekivanja od turističke sezone i na koji način to doprinosi otvaranju novih radnih mjesta i razvoju Crne Gore a Nikolu Rakočevića iz Demokratske partije socijalista da li se može očekivati nastavak trenda rasta BDP-a.

Premijerski sat počinje u podne u srijedu.

Bonus video: