Mugoša naredio zaposlenima u gradskoj upravi da podrže Vujanovića

Vujanoviću je u utorak podršku dalo 78 birača, dok je za predsjedničkog kandidata DPS-a u srijedu potpis dalo čak 830 građana
57 pregleda 69 komentar(a)
podrška Vujanoviću, Foto: Vijesti
podrška Vujanoviću, Foto: Vijesti
Ažurirano: 07.02.2013. 10:05h

Zaposleni u gradskoj upravi u Podgorici dobili su naređenje od svojih pretpostavljenih da moraju dati potpis podrške predsjedničkom kandidatu Demokratske partije socijalista(DPS) Filipu Vujanoviću, potvrdilo je “Vijestima” više zaposlenih u gradskim preduzećima.

Evo, kao što vidite, došli smo organizovano kao kad nekome iz kolektiva idemo na pokajanje”

Oni sumnjiče da je naređenje za svojevrsnu mobilizaciju u institucijama i preduzećima Glavnog grada dao gradonačelnik i funkcioner DPS Miomir Mugoša.

Potpise podrške, kako su kazali, morali su dati i pripravnici zaposleni u javnim gradskim preduzećima.

Da su zaposleni morali organizovano poći u Opštinsku izbornu komisiju (OIK) u Podgorici, kako bi potpisali kandidaturu Vujanovića, uvjerila se i ekipa “Vijesti” juče oko 13 sati, gdje je zatekla nekoliko desetina ljudi koji su, svojevoljno ili ne, u redu čekali da ispune zadatak.

Ispred OIK u tom momentu bio je gradski sekretar za kulturu i bivši dugogodišnji šef PG Biroa Hamdo Kočan, kao i direktor Kulturno-informativnog centra “Budo Tomović”, Zoran Šoškić.

"Dobili smo naređenje"

Novinar “Vijesti” bezuspješno je ispred prostorija izborne komisije oko sat vremana pokušavao da dobije zvaničnu izjavu od onih koje je prepoznao da su zaposleni u gradskoj upravi, ali i od ostalih koju su sa kišobranima u ruci čekali u redu da daju potpis za svog "favorita".

Nezavisni kandidat Rade Bojović, koji je u utorak do 18 sati prikupio 66 potpisa, juče do 16 časova imao je 22 potpisa više

“Jeste, dobili smo naređenje od direktora, a direktor vjerovatno od gradonačelnika Mugoše. I evo, kao što vidite, došli smo organizovano kao kad nekome iz kolektiva idemo na pokajanje”, kazala je “Vijestima” službenica iz jednog gradskog preduzeća koja je insistirala na anonimnosti “iz razumljivih razloga, da ne bi ostala bez posla”.

Prema podacima izborne komisije, Vujanović je u utorak do 18 sati, do kada građani mogu doći da podrže nekog od kandidata, imao 78 potpisa podrške.

Juče, do 16 sati Vujanović je “prikupio” skoro deset puta više potpisa, odnosno 727, dok je do zatvaranja izborne komisije u 18 sati imao čak 908 potpisa podrške.

Sa druge strane, lider Demokratskog fronta (DF) i nezavisni kandidat Miodrag Lekić, koji je u utorak do 18 sati imao 203 potpisa podrške, do juče u 16 časova imao ih je 309, da bi se na kraju dana ta brojka uvećala na 333.

Nezavisni kandidat Rade Bojović, koji je u utorak do 18 sati prikupio 66 potpisa, juče do 16 časova imao je 22 potpisa više (88), dok je na kraju dana dobio ukupno 91 potpis podrške građana Podgorice.

Za Vujanovića "uz pritisak"

Informaciju da zaposleni u državnim institucijama potpis podrške daju Vujanoviću po naređenju direktora, podijelio je juče na svom Fejsbuk profilu i funkcioner DF-a Goran Danilović, koji je šef izbornog štaba Lekića.

“Zaposlenima u državnim institucijama stiglo je naređenje da moraju potpisati"

On je rekao da se u svim gradovima svakodnevno potpisuje ta predsjednička kandidatura.

“Bez velikog napora, naši prijatelji, naši aktivisti pokazuju zavidan nivo građanske odgovornosti - proces teče po planu”, napisao je Danilović na svom profilu.

On je kazao da se potpisi za Vujanovića prikupljaju “uz pritisak”.

“Zaposlenima u državnim institucijama stiglo je naređenje da moraju potpisati. To nije snaga, to je odraz panike i nesigurnosti. Moramo ih kazniti zbog toga što nastavljaju sa omalovažavanjem i potcjenjivanjem običnih ljudi”, zaključio je Danilović.

Bonus video: