Ljuljđuraj: DPS gubi u Podgorici bez glasova iz Malesije

Ljuljđuraj smatra da se i čelnicima većine albanskih partija “osnovano može prigovoriti” da nijesu za samostalnu opštinu
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.02.2013. 08:57h

Odbornik SNP-a Kolja Ljuljđuraj ocijenio je da DPS-u nije stalo da Tuzi postanu samostalna opština, jer bi u tom slučaju izgubili vlast u Podgorici.

Ljuljđuraj smatra da se i čelnicima većine albanskih partija “osnovano može prigovoriti” da nijesu za samostalnu opštinu, kada prihvataju novi dogovor sa istim ljudima iz DPS-a, koji su ih u posljednjih desetak godina “više puta prevarili” povodom raspisivanja referenduma.

“Vučelićevom (Vladan) tvrdnjom da će birači sa područja GO Tuzi sigurno glasati na lokalnim izborima u Glavnom gradu Podgorici, za koje kaže da će biti organizovani u redovnom terminu do maja 2014. godine, još jednom se potvrđuje da su građani Malesije politički taoci uskostranačkih interesa rukovodstva DPS-a i njihove sigurne procjene da bi DPS izgubio vlast u Glavnom gradu bez podrške birača sa područja Malesije. Zato se ova odluka odlaže u nedogled”, saopštio je juče Ljuljđuraj.

On je ocijenio da je uskraćivanje prava na samostalnu opštinu Tuzi građanima Malesije, posljedica uskostranačkih interesa i zloupotrebe vlasti i aktuelnog gradonačelnika Miomira Mugoše.

“Zabrinjava, međutim, kako na tako ponižavajuću poziciju pristaje većina političkih predstavnika Albanaca iz Malesije. Zar im nije bilo dovoljno upozorenje što ih je DPS prevario potpisanim obećanjem datim neposredno uoči referenduma u maju 2006. godine... da će se referendum za samostalnu opštinu Tuzi održati u roku od šest mjeseci?! Zar, takođe, nijesmo svjedoci da predsjednik DPS-a Milo Đukanović, tokom svih proteklih predizbornih kampanja, bestidno ponavlja isto obećanje o samostalnoj opštini Tuzi, samo da bi na prevaru pridobio glasove Albanaca...”, kazao je Ljuljđuraj.

On je istakao da se SNP zalaže da Tuzi bez odlaganja postanu samostalna opština, ocijenivši da to želi najveći broj građana Malesije.

Bonus video: