Đukanović: Crna Gora i Maroko imaju tradiciju dobrih odnosa još iz jugoslovenskog doba

“Ova posjeta je prilika da se pored dinamične parlamentarne saradnje, unaprijedi i saradnja između dvije vlade, naročito u oblasti turizma, poljoprivrede i pomorske industrije”, rekao je Đukanović
51 pregleda 0 komentar(a)
Habib El Malki, Milo Đukanović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Habib El Malki, Milo Đukanović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Ažurirano: 25.06.2018. 15:06h

Prva posjeta marokanskog zvaničnika biće podsticaj za pripremu više međudržavnih sporazuma, koji će biti temelj za konkretizovanje zajedničkih projekata, kao najoptimalnijih modela saradnje, ocijenio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

On je to kazao u razgovoru sa predsjednikom Predstavničkog doma Maroka Habiba El Malkija, koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Iz Službe za informisanje Predsjednika saopšteno je da je Đukanović naveo da Crna Gora i Maroko imaju tradiciju dobrih odnosa još iz jugoslovenskog doba.

“Ova posjeta je prilika da se pored dinamične parlamentarne saradnje, unaprijedi i saradnja između dvije vlade, naročito u oblasti turizma, poljoprivrede i pomorske industrije”, rekao je Đukanović.

Kako je dodao, prva posjeta nekog marokanskog zvaničnika Crnoj Gori biće podsticaj za pripremu više međudržavnih sporazuma, koji će biti temelj za konkretizovanje zajedničkih projekata, kao najoptimalnijih modela saradnje.

“Crna Gora je posvećena promociji evropskih vrijednost i unapređenju demokratskog i ekonomskog razvoja”, kazao je Đukanović.

Đukanović je pozdravio i organizovanje “Dana marokanske kulture u Crnoj Gori” kao dobru inicijativu za upoznavanje dva naroda.

El Malki je saopštio da je počastvovan prijemom i čestitao Đukanoviću stupanje na predsjedničku funkciju.

On je čestitao Crnoj Gori i njenim građanima na prijemu u NATO i uspješnom putu integracije u Evropsku uniju (EU) i informisao o marokanskom iskustvu u saradnji sa EU, koja je dodatno aktuelizovana u toku migrantske krize.

El Malki je dodao da su Crna Gora i Maroko zemlje otvorenosti, tolerancije, dijaloga i mira.

On je ukazao na ulogu koju Crna Gora ima u regionu, kao faktor stabilnosti i evropske perspektive.

Bonus video: