krši ustav

DF: Vujanović spreman da se povinuje svim Đukanovićevim željama

Nova srpska demokratija i DF su saopštili svoj stav, koji se poklapa sa tumačenjem pravne struke, da Vujanović nema pravo na treći mandat
0 komentar(a)
Jovan Vučurović, Foto: Savo Prelević
Jovan Vučurović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.02.2013. 14:24h

U Demokratskom frontu (DF) vjeruju da će svi koji pripadaju opoziciji, poštujući važeće pravne norme, uraditi ono što može da ide u prilog opozicionom predsjedničkom kandidatu, Miodragu Lekiću, saopšteno je iz tog političkog saveza.

Funkcioner Fronta Jovan Vučurović smatra da, ako neko nema pravo da bude kandidat za predsjednika, to treba jasno saopštiti i u Državnoj izbornoj komisiji.

„I suprotno, ako neko misli da Filip Vujanović ima to pravo, onda to treba otvoreno da saopšti, da javnost bude upoznata sa tim stavom“, kazao je Vučurović agenciji MINA.

Prema njegovim riječima, Nova srpska demokratija i DF su saopštili svoj stav, koji se poklapa sa tumačenjem pravne struke, da Vujanović nema pravo na treći mandat.

„On, prema svim odredbama, nema pravo da se opet kandiduje, a to što je pristao da vrši pravno nasilje samo dokazuje da je spreman da se povinuje svim Đukanovićevim željama, pa i da krši Ustav“, tvrdi Vučurović.

Preporučujemo za Vas