SNP: Podržaćemo Lekića iskrenije od onih koji su preko njegovih leđa ušli u parlament

Poslanik DF Koča Pavlović kazao je ranije da SNP pokreće svađe unutar opozicije
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.02.2013. 17:05h

Socijalistička narodna partija (SNP) iskrenije će podržati Miodraga Lekića, kao nezavisnog kandidata na predsjedničkim izborima, nego svi oni koji su preko njegovih leđa ušli u parlament, poručili su danas iz te stranke.

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Koča Pavlović kazao je ranije da SNP pokreće svađe unutar opozicije čime, kako je naveo, direktno podržava Demokratsku partiju socijalista pred lokalne izbore u Nikšiću i Andrijevici, i Filipa Vujanovića pred predsjedničke izbore.

U reagovanju SNP-a dostavljenom agenciji MINA navodi se da je „konačno i vječiti politički marginalac Koča Pavlović riješio da sredi stanje na opozicionom bloku“.

„Za to je pronašao prikladno rješenje da SNP, kao i dalje najjaču opozicionu stranku, ’zabrine’ svojim političkim nebulozama, tražeći unaprijed dežurne krivce i izigravajući opozicioni glas savjesti“, kaže se u reagovanju.

Iz SNP-a su poručili Pavloviću da će ta stranka pronaći dalji put i bez njegovih "mudrovanja i lova na krivce".

Kako su naveli, SNP je od osnivanja principijelna u borbi protiv aktuelnog režima, i svojim glasovima, kao što je to učinio Pokret za promjene, nije izglasala Ustav koji i dalje dijeli Crnu Goru.

„Uz blijedi pokušaj dezavuisanja SNP-a koji, navodno, sije omrazu unutar opozicije, Pavlović na kraju, ipak, ne može a da ne ukaže na odlučujuću ulogu ove partije oko podrške Lekiću. Dakle, Koča, perpetuum mobile, istovremeno, dijeli lekcije i obavezuje“, kaže se u reagovanju.

U SNP-u, kako su kazali, očekuju da će Pavlović svoje “blagotvorne savjete prenijeti i na pravi teren, na bardove dvoličnosti i dvolične politike iz DF-a“.

„Ovo tim prije, što će SNP iskrenije podržati Lekića, kao nezavisnog kandidata, nego svi oni koji su preko Lekićevih leđa ušli u parlament, pa sad izigravaju opozicione dušebrižnike i političke gromade“, poručili su iz te stranke.

Oni su pozvali javnost, posebno opozicionu, da prosudi zbog čega su toliko učestali napadi i pozivi na svađe od pojedinaca iz DF-a prema SNP-u.

„Pri čemu smo svi saglasni da nezavisni kandidat opozicije, najvjerovatnije Lekić, ne može pobijediti kandidata vlasti upravo bez podrške SNP-a“, kaže se u reagovanju.

Iz SNP-a su kazali da će svoj stav prema predstojećim predsjedničkim izborima jasno iskazati na narednoj sjednici Glavnog odbora, i pritom se isključivo rukovoditi nasušnom potrebom Crne Gore da kandidat vlasti izgubi predsjedničke izbore, da bi nastupile demokratske promjene.

„Nažalost, iz poruka i načina nastupa pojedinih čelnika DF-a, potpuno je jasno da su oni svoju brigu prebrinuli na proteklim parlamentarnim izborima, i sada ih nije mnogo briga za rezultat predsjedničkih izbora, pa im svaka svađa po tom pitanju dodatno pasuje“, smatraju u SNP-u.

Oni su pozvali DF da „prestanu to da čine, dok još ima vremena da se zaustavi šteta po opoziciju i Lekića na predstojećim izborima“.

Galerija

Bonus video: