Sjutra konstitutivna sjednica novog saziva SO Žabljak

Na izborima u Šavniku, koalicija DPS-SD osvojila je 19, koalicija SNP-DF osam a lista Demokrata tri odbornička mandata. Još uvijek se ne zna kada će se održati konstitutivna sjednica a nezvanično najkasnije do petka
0 komentar(a)
Žabljak, Foto: Durmitorcg.com
Žabljak, Foto: Durmitorcg.com
Ažurirano: 24.06.2018. 11:01h

Na konstitutivnoj sjednici novog saziva SO Žabljak, koja će se održati sjutra, verifikovaće se mandati odbornika. Shodno rezultatima proteklih lokalnih izbora, koaliciji DPS-SD pripalo je 18, koaliciji SNP-DF sedam a Demokratama šest odborničkih mjesta.

Pobjednička koalicija sprovela je proceduru za izbor kandidata za najodgovornije funkcije. Predsjedništvo Demokratske partije socijalista odlučilo je da se za predsjednika SO Žabljak bira Vidoje Tomčić koji je i do sada obavljao tu dužnost.

Istovremeno vrh te partije odlučio je da njihov kandidat za predsjednika Opštine bude Veselin Vukićević koji je i prethodne četiri godine bio čelnik ove Opštine.

Na izborima u Šavniku, koalicija DPS-SD osvojila je 19, koalicija SNP-DF osam a lista Demokrata tri odbornička mandata. Još uvijek se ne zna kada će se održati konstitutivna sjednica a nezvanično najkasnije do petka.

Nezvanično, koalicija DPS-SD za predsjednika SO predložiće diplomiranog pravnika Jugoslava Jakića koji će zamijeniti Nadeždu Kotlica. Njega su za tu funkciju kandidovali izvršni i opštinski odbor DPS iz Šavnika. Vrh DPS se u tom pravcu još uvijek nije zvanično odredio.

Takođe nezvanično za novog predsjednika Opštine iz te koalicije biće predložen diplomirani inženjer poljoprivrede Vlatko Vuković, dosadašnji potpredsjednik Opštine i predsjednik OO DPS. On će na toj funkciji zamijeniti višegodišnjeg predsjednika Opštine Mijomira Vujačića.

Bonus video: