Finansije određuju da li će Pajović učestvovati na predsjedničkim izborima

Odlučeno da Pozitivna na predstojećim lokalnim izborima u Nikšiću i Andrijevici nastupi samostalno
0 komentar(a)
Darko Pajović glasanje, Foto: Boris Pejović
Darko Pajović glasanje, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.01.2013. 18:25h

Glavni odbor Pozitivne je prolongirao odluku o učešću na predsjedničkim izborima za sljedeću sedmicu kako bi se dodatno utvrdile finansijske predispozicije za uspješno učešće na predsjedničkim izborima.

Podsjetimo, Politički savjet Pozitivne preporučio je stranačkim organima da predsjednički kandidat te partije na izborima 7. aprila bude njen lider Darko Pajović.

"Pozitivna ima svog kandidata i spremna je da ga kandiduje. Jedini uslov da bismo se definitivno izjasnili je pitanje finansija", kazala je Jasavić nakon sjednice Glavnog odbora Pozitivne.

Ona je dodala da je Pozitivna mlada partija koja se finansira iz sopstvenih sredstava.

"Vjerujemo u sopstvene snage i kapacitete i u one vrijednosti za koje se zalažemo. Vjerujemo u promjene i mogućnost da jedino Pozitivna može Crnoj Gori donijeti promjene", kazala je Jasavić, a prenosi Mina.

Prema riječima Jasavić, jedino kandidat Pozitivne može donijeti promjene.

"Jedini kandidat koji može donijeti prave promjene je kandidat Pozitivne i zato ćemo nastojati da finansijski plan zaokružimo na najbolji način da bi imali veću konkurenciju na političkom tržištu u pogledu predsjedničkih kandidata", navela je Jasavić.

Glavni odbor Pozitivne Crne Gore odlučio je da ta partija na predstojećim lokalnim izborima u Nikšiću i Andrijevici nastupi samostalno.

"Glavni odbor cijeni da Pozitivna mora nastaviti da promoviše nove vrijednosti i afirmiše program razvoja lokalnih jedinica uz akcenat na većem stepenu socijalne pravde, jednakosti i solidarnosti", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da "samostalan nastup političkih partija je dobitna kombinacija što se potvrdilo na proteklim lokalnim i parlamentarnim izborima".

"Očekujemo da će građani Nikšića znati da kazne one koji otimaju odborničke mandate i prekrajaju demokratsku volju građana Nikšića", dodaje se u saopštenju.

Pozitivna Crna Gora, kako se navodi, insistira na tome da se nadležni organi što prije odrede prema "političkoj korupciji koja se desila u Nikšiću", te da crnogorsku javnost upozna sa istinom o tom slučaju.

"Pozitivna Crna Gora će ostvariti dobar rezultat na izborima i očekuje da nakon njih dodje do demokratskih promjena, kao i da se potvrdi njihov jasan stav iskazan na prethodnim izborima kada je nedemokratskim metodama prekrojena već iskazana volja građana Nikšića".

Bonus video: