Slavko Perović: Osnivanje i trajanje LSCG jedini sveti čin u CG od 1918.

"Zamrzavanje LSCG je najveći politički čin u novijoj istoriji Crne Gore, junački i najdublje promišljeni akt"
230 pregleda 43 komentar(a)
slavko perović, Foto: Arhiva "Vijesti"
slavko perović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 27.01.2013. 09:17h

Osnivanje i trajanje Liberalnog saveza Crne Gore bio je i ostao jedini sveti čin koji se desio od 1918. godine do danas", kazao je utemeljivač LSCG Slavko Perović.

Povodom 23 godine od osnivanja LSCG, Perović je za "Dan" kazao da je ta partija nastala kao demokratska, multionacionalna, multikonfesionalna, antimiloševićevska, antiratna, proevropska stranka, koja se jedina borila za krajnji cilj, a to je stvaranje demokratske i nezavisne Crne Gore.

Perović tvrdi da je to jedina partija koja je uvijek djelovala po odredbama svog statuta, kongres je održavala dva puta godišnje , organizovala hiljade minitnga i promocija.

"Bili smo jedina stranka čiji je lider, to jest ja, podnio ostavku u znak protesta protiv krađe izbora 1998. godine, ali i jedina smo stranka koju su izdali njeni počasni predstavnici Radoš Rotković, Marko Vešović i Ivo Martinović. Takođe, jedina smo partija u Evropi koju je izdao njen politički lider Miodrag Živković i mi smo ga odmah izbacili iz partije“, naveo je Perović.

Perović napominje da je LSCG afrimisala političko djelovanje mladih i žena, i podsjeća da su doveli ženu za predsjednika crnogorskog parlamenta i političkog lidera partije.

"Zamrzavanje LSCG je najveći politički čin u novijoj istoriji Crne Gore, junački i najdublje promišljeni akt, koji je na sve četiri strane svijeta poručivao da u Crnoj Gori nema ni najmanjih preduslova za bavljenje politkom. Ovaj čin poručivao je čitavoj parlamentarnoj opoziciji: samoukinite se vi istog časa kad i mi, i (Milo) Đukanović zajedno sa mafijom - pada. Međutim, očekivano, nijesu ni prstom mrdnuli, kao i nikad prije, a ni nikad poslije tog veličanstvenog 24. marta 2005." kaže Perović naglasivši da će nastaviti da se bori.

Bonus video: