Preporučili Pajovića za predsjedničkog kandidata Pozitivne

Glavni odbor Pozitivne na sjutrašnjoj sjednici će odlučivati o načinu nastupa te partije na predsjedničkim i lokalnim izborima
26 komentar(a)
Darko Pajović glasanje, Foto: Boris Pejović
Darko Pajović glasanje, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.01.2013. 14:18h

Politički savjet Pozitivne Crne Gore preporučio je stranačkim organima da predsjednički kandidat te partije na izborima 7. aprila bude njen lider Darko Pajović.

Politički savjet je, kako je saopšteno, preporučio Pajovića za predsjedničkog kandidata "ukoliko organi stranke, nakon svestranog razmatranja svih okolnosti koje su potrebne da se eventualna kampanja realizuje na najbolji mogući način, tako odluče".

“Glasači Pozitivne, njih 30 hiljada, obavezuju stranku da vrijednosti države socijalne pravde, pravne države i države ekonomskog prosperiteta dalje promoviše kroz svog predsjedničkog kandidata na predstojećim izborima”, navodi se u saopštenju.

Politički savjet Pozitivne, kako se dodaje, smatra da je samostalan nastup na lokalnim izborima u Nikšiću i Andrijevici jedino opravdano rješenje.

“Bez obzira na sva dešavanja u Nikšiću, koja su možda imala negativan prizvuk, za državu Nikšić ipak predstavlja pozitivan iskorak, jer je konačno i neopozivo stavio na dnevni red probleme političke korupcije i ozbiljnog ugrožavanja izborne volje građana”, dodaje se u saopštenju.

Politički savjet Pozitivne je ocijenio da će Nikšićani umjeti da prepoznaju demarkacionu liniju između svega onoga što nudi ta partija - a to je plan i vizija budućnosti države, i onoga što nude ostali politički subjekti.

Glavni odbor Pozitivne na sjutrašnjoj sjednici će odlučivati o načinu nastupa te partije na predsjedničkim i lokalnim izborima.

Bonus video: