Mandić: Opozicija treba da stane iza Lekića

"Treba da gledamo naprijed, jer imamo čovjeka koga treba podržati, i da ostvarimo pobjedu 7. aprila"
79 pregleda 24 komentar(a)
Ažurirano: 25.01.2013. 21:36h

Opozicija treba da stane iza Miodraga Lekića i da mu, u trenutku kada kandidat Demokratske partije socijalista nema podršku Socijaldemokratske partije (SDP), obezbijedi sigurnu pobjedu, smatra lider Nove srpske demokratije, Andrija Mandić.

On je, nakon sjednice Glavnog odbora te stranke, održane u Nikšiću, kazao da vjeruje da će Lekić, u ime Demokratskog fronta (DF), narednih dana završiti neophodne razgovore sa čelnicima Socijalističke narodne partije i Pozitivne Crne Gore.

Mandić je podsjetio da DF želi zajednički nastup opozicije i jedinstvenu listu u Nikšiću i Andrijevici, kao i jednog predsjedničkog kandidata iza koga bi stale sve opozicione stranke.

„Front je već podržao Lekića, ponajboljeg kandidata kojeg u ovom trenutku može da ima Crna Gora, i sigurni smo da će dobiti podršku, jer građani zaslužuju da imaju bolje vođstvo od ovog koje upravlja ovom malom državom“, rekao je Mandić

Prema njegovim riječima, u Frontu ne vidi razlog da Lekića ne podrže i druge stranke ili političke organizacije, jer jedino on ima šanse da pobijedi kandidata DPS, Filipa Vujanovića.

„U ovom trenutku, kada iza kandidata DPS-a stoji samo njegova stranka i nema podršku njihovog drugog koalicionog partnera, iz Socijaldemokratske partije (SDP), potrebno je da opozicija pokaže slogu, stane iza Lekića i obezbijedi mu sigurnu pobjedu“, rekao je Mandić.

Lider Nove je istakao da je uvjeren da je možda došao taj trenutak i u Crnoj Gori da opozicija bez surevnjivosti, starih razlika i svađa, može da se okrene ka budućnosti i zaboravi ono što ih boli.

„Treba da gledamo naprijed, jer imamo čovjeka koga treba podržati, i da ostvarimo pobjedu 7. aprila, na predsjedničkim izborima, koji su najveći izazov. Jedinstveni zaključak našeg GO je da smo na dobrom putu da se mijenja Crna Gora i Nikšić“, rekao je Mandić.

Govoreći o predstojećim izborima u Nikšiću, Mandić je kazao da je više nego sigurno da zajednički nastup opozicije garantuje očuvanje razlike koju je imala na prošlim izborima, ali da je odbornik Pozitivne prešao na stranu DPS-a i iznevjerio volju građana.

„Ako bi se sada svrstali u jedan front kako to predlaže naša politička organizacija ta pobjeda bi bila možda i uvjerljivija. Zato DF poziva na jedinstvo u Nikšiću, a mi smo, u slučaju da izostane, spremni da izlazeći na izbore branimo poziciju i svoga predsjedničkog kandidata“, rekao je Mandić.

On je kazao da ne mogu bojkotovati izbore u Nikšiću i Andrijevici, a poslije 15 dana izaći na predsjedničke.

„Čvrsto vjerujemo u novu pobjedu. Pored svih krađa, političke korupcije, nepočinstava koje je učinila vlast u Nikšiću, znamo da će ovog puta ovaj grad znati da podrži snažno DF, koji je pozvao sve opozicione subjekte da budemo zajedno. Budućnost građana je udružena opozicija i Nikšić protiv mafije“, rekao je Mandić.

Galerija

Bonus video: