Srđan Perić branio Ponoš od Medojevića

Na Ustavnom odboru poslanik Pozitivne Srđan Perić se verbalno sukobio sa liderom PzP-a
171 pregleda 0 komentar(a)
Srđan Perić, Ana Ponoš, Foto: Boris Pejović
Srđan Perić, Ana Ponoš, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.01.2013. 08:29h

Poslanici Demokratskog fronta (DF) i Pozitivne Crne Gore, Nebojša Medojević i Srđan Perić, verbalno su se sukobili prekjuče na sjednici Ustavnog odbora, nakon što je lider Pokreta za promjene (PzP) prozvao poslanicu Pozitivne Anu Ponoš, saznaju “Vijesti” iz više izvora.

Medojević je, prema tvrdnjama izvora “Vijesti” sa Ustavnog odbora, u neformalnom razgovoru uoči samog početka sjednice odbora, Periću navodno rekao “sad ćete se vi iz Pozitivne i Ana Ponoš praviti veći Crnogorci od mene”, aludirajući na to što je Ponoš rođena u Hrvatskoj.

Na to je reagovao Perić, koji je Medojeviću rekao da mu to nije prvi put da proziva njegovu partijsku koleginicu.

Medojević je na svom Fejsbuk profilu prošle godine, nakon što su propali opozicioni pregovori o formiranja lokalne vlasti u Nikšiću, poslanicu Pozitivne, koja je ranije bila zaposlena u Ministarstvu odbrane, povezivao sa DPS-om.

Medojević je na svom Fejsbuk profilu prošle godine, poslanicu Pozitivne, koja je ranije bila zaposlena u Ministarstvu odbrane, povezivao sa DPS-om

Ta rasprava trajala je nekoliko minuta, nakon čega su nastavljeni razgovori o ustavnim promjenama.

Perić nije želio detaljnije da komentariše incident na Ustavnom odboru.

“Ne želim zaista to da komentarišem. Nadam se samo da će sve kolege poslanici ubuduće voditi računa o dignitetu jedni drugih”, kazao je Perić, navodeći da je reagovao iz ljudskih i kolegijalnih razloga.

Medojević je, međutim, kazao da je sve to bilo na nivou šale, te da se “mjerilo crnogorstvo”.

“Perić je nakon toga reagovao da ne bi trebalo tako da pričamo kad neko nije tu. Bila je stvarno klasična šala. Kolega je nov pa ne zna da se mi šalimo tako već duže vremena. Reagovao je kao što bi i neko iz SNP-a reagovao. Da nije redu da pričamo o osobama koje nijesu tu. Rekoh: 'Izvinjavam se'. Razjasnili smo sve to”, pojasnio je Medojević.

Bonus video: