Predsjedništvo DPS: Saglasnost na kandidaturu Vukićevića, raspustiti odbor u Plavu

"Predsjedništvo je ocijenilo da je loš izborni rezultat djelimično uzrokovan opstrukcijom koju je kreiralo prethodno opštinsko rukovodstvo DPS"
484 pregleda 2 komentar(a)
DPS logo
DPS logo
Ažurirano: 22.06.2018. 19:20h

Predsjedništvo Demokratske partije socijalista (DPS) je na današnjoj sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik DPS Milo Đukanović, dalo saglasnost na odluku Opštinskog odbora DPS Žabljak da kandidat za predsjednika Opštine bude Veselin Vukićević, koji je tu dužnost obavljao i u prethodnom mandatu, saopšteno je iz DPS.

U saopštenju se dodaje da je analizirajući političku situaciju nakon lokalnih izbora u Plavu, Predsjedništvo odlučilo da predloži Glavnom odboru raspuštanje odbora u tom gradu, kako bi se stvorili uslovi za temeljnu reformu opštinske organizacije DPS.

"Predsjedništvo je ocijenilo da je loš izborni rezultat djelimično uzrokovan opstrukcijom koju je kreiralo prethodno opštinsko rukovodstvo DPS. Saglasno Statutu DPS, Predsjedništvo će Glavnom odboru uputiti predlog i drugih mjera koje treba da dovedu do bolje organizacije partije i kvalitetnije realizacije politika, kako bi DPS Plava već na narednim izborima postala vodeća politička snaga. Predsjedništvo je pozdravilo pozitivne ocjene Državne revizorske institucije o godišnjem finansijskom poslovanju DPS, bez primjedbi i preporuka", kazali su iz DPS.

Na sjednici Predsjedništva je analiziran i način funckionisanja lokalne vlasti u Tivtu.

"Ocijenjeno je da je nakon ubjedljive pobjede i ogromne podrške koju su Tivćani ukazali DPS-u bilo objektivno očekivanje birača da se kvalitet vršenja vlasti i realizacija kapitalnih investicija, od kojih su neke i državnog značaja, podignu na još viši nivo. Predsjedništvo je naložilo Opštinskom odboru DPS Tivat da preduzme konkretne mjere koje će omogućiti efikasniji način funkcionisanja lokalne vlasti i dati dodatni podsticaj realizaciji izbornog programa", navodi se u saopštenju DPS.

Bonus video: