Vešović: Ko će biti predsjednički kandidat je unutrašnje pitanje DPS-a

"Očekujemo da ćemo kroz konstruktivan dijalog doći do najboljih rješenja"
12 komentar(a)
Ažurirano: 15.01.2013. 17:55h

Portaparol DPS-a Časlav Vešović kazao je da je unutrašnje pitanje Demokratske partije socijalista kojeg će kandidata za predsjednika države oni predložiti.

"Razumljivo je najveće interesovanje ukupne javnosti za predsjedničkog kandidata Demokratske partije socijalista jer svi znaju da će, ko on god bio, biti izabran za predsjednika Crne Gore. Međutim, čude neke reakcije, pa čak i naših koalicionih partnera, oko mogućih predsjedničkih kandidata, jer je procedura predlaganja u okviru naše partije tek na početku, bez ijednog zvaničnog prijedloga. Unutrašnje pitanje naše partije je koga ćemo predložiti", kazao je Vešović.

Prema njegovim riječima, čovjek koji je aktivno učestvovao u stvaranju Države i koji je svoj predsjednički mandat, saglasno Ustavu i zakonima, po ocjeni najvećeg broja građana Crne Gore koristio u njihovom najboljem interesu, svakako je jedan od mogućih kandidata.

"Da li je nešto ustavno ili ne, pravno je, a ne političko pitanje, koje ocjenjuje Ustavni sud. Zahvaljujući korektnim odnosima sa našim koalicionim partnerima ostvarili smo niz državnih i političkih uspjeha. Naš posljedni sporazum o zajedničkom politčkom djelovanju podrazumijeva podršku predsjedničkom kandidatu DPS-a. Očekujemo da ćemo kroz konstruktivan dijalog doći do najboljih rješenja i slaviti zajedno još jednu izbornu pobjedu", zaključio je Vešović.

Ranije danas, predsjednik SDP- a Ranko Krivokapić saopštio je da SDP neće podržati kandidaturu Filipa Vujanovića za predsjednika Crne Gore.

Galerija

Bonus video: