Krivokapić u petak raspisuje predsjedničke izbore

Krivokapić je kazao da će sjutra konsultovati predstavnike pet manjih, a u četvrtak pet većih parlamentarnih stranaka
6 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Savo Prelević
Ranko Krivokapić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.01.2013. 13:19h

Predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić raspisaće predsjedničke izbore u petak, nakon što naredna dva dana obavi konsultacije sa predstavnicima parlamentarnih stranaka.

Krivokapić je kazao da će sjutra konsultovati predstavnike pet manjih, a u četvrtak pet većih parlamentarnih stranaka.

Upitan da li je već odredio datum predsjedničkih izbora, Krivokapić je rekao da i zbog toga održava konsultacije.

“Zbog toga i zovem kolege da čujem njihovo mišljenje i argumentaciju. I od toga će zavisiti moj konačan stav o datumu izboru”, rekao je Krivokapić novinarima u parlamentu.

On je ocijenio da bi kandidovanje predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića bilo neustavno i da, ukoliko do toga dođe, neće imati političku podršku Socijaldemokratske partije.

Odgovarajući na pitanje da li bi, zbog racionalizacije troškova, bilo dobro objediniti predsjedničke sa lokalnim izborima u Nikšiću i Andrijevici, Krivokapić je kazao da izbori za šefa države moraju biti nesporni po terminu i sprovedeni na pravi način.

Krivokapić je, komentarišući inicijativu Mitropolije Crnogorsko-primorske da Više državno tužilaštvu ispita da li u njegovim izjavama ima elemenata krivičnih djela i prekršaja, kazao da je njegova dužnost da brani Ustav i državne interese Crne Gore.

“To često u protivnicima ovih kategorija izaziva ovakve reakcije”,rekao je Krivokapić.

Bonus video: