URA Cetinje: Organizovaćemo proteste ako ne bude odgovora iz Upravnog suda

“Obzirom na ozbiljnost situacije očekivali smo brzu i konkretnu reakciju Upravnog suda koja se do danas ipak nije dogodila i pored činjenice da funkcionisanje Skupštine Prijestonice i donošenje odluke od izuzetnog značaja za Cetinje zavisi upravo od brzine reakcije Upravnog suda”
93 pregleda 8 komentar(a)
Urgencija Cetinje, Foto: Građanski pokret URA
Urgencija Cetinje, Foto: Građanski pokret URA
Ažurirano: 22.06.2018. 12:15h

Nakon višemjesečnog ćutanja Upravnog suda, cetinjska URA danas je predala još jednu, kako kažu “posljednju urgenciju” nakon koje planiraju radikalizaciju njihovog djelovanja u vidu okupljanja ispred Upravnog suda, a sve sa ciljem primoravanja nadležnih na poštovanje Zakona.

“Više je nego očigledno, čak i pravnim laicima da je izboru Maje Ćetković za predsjednicu Skupštine Prijestonice prethodilo niz neregularnosti i povreda Poslovnika, te je stoga za Građanski pokret URA potpuno neprihvatljivo ćutanje Upravnog suda dok takva skupštinska većina donosi odluke od najvitalnijeg značaja za funkcionisanje Prijestonice”, saopštili su danas iz cetinjskog odbora Građanskog pokreta URA.

Oni su podsjetili da su zajedno sa ostalim opozicionimm strankama sa Cetinja 15. februara 2018. godine dostavili tužbu Upravnom sudu uz ogroman broj, kako su kazali, “nepobitnih dokaza koji ukazuju na flagrantno kršenje Poslovnika, prilikom izbora predsjednice Skupštine Prijestonice”, da bi nakon toga 27. aprila predali i urgenciju zbog sprorog djelovanja i nezainteresovanisti nadležnih organa.

“Obzirom na ozbiljnost situacije očekivali smo brzu i konkretnu reakciju Upravnog suda koja se do danas ipak nije dogodila i pored činjenice da funkcionisanje Skupštine Prijestonice i donošenje odluke od izuzetnog značaja za Cetinje zavisi upravo od brzine reakcije Upravnog suda”, naglasili su iz cetinjskog pokreta URA.

"Dodaju da su iz tog razloga danas uputili još jednu urgenciju Upravnom sudu u nadi da će ta institucija uzeti u obzir da ishod ove tužbe može imati direktan uticaj na poništenje svih donešenih odluka, rješenja i imenovanja kojih će sa narednim zasijedanjem Skupštine Prijestonice biti oko 80.

Bonus video: