Kandidat DPS za predsjedničke izbore do 25. januara

U najjačoj partiji počela procedura za izbor predstavnika na predsjedničkim izborima
3 komentar(a)
Filip Vujanović, Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Filip Vujanović, Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 12.01.2013. 18:14h

Predsjedništvo i Glavni odbor Demokratske partije socijalista (DPS) donijeće do 25. januara odluku o tome ko će biti predsjednički kandidat te partije, saopštio je portparol DPS-a Časlav Vešović.

On je istakao da je DPS utvrdila dinamiku izbora kandidata za predsjednika Crne Gore.

Prema ustaljenoj proceduri, najkasnije do 20. januara, biće održane sjednice svih opštinskih odbora u proširenom sastavu, kojima će prisustvovati i predsjednici mjesnih odbora partije, gdje će biti evidentirani prijedlozi za predsjedničkog kandidata.

Prema ustaljenoj proceduri, najkasnije do 20. januara, biće održane sjednice svih opštinskih odbora u proširenom sastavu

“Nakon sjednica opštinskih odbora, najkasnije do 25.januara, Predsjedništvo i Glavni odbor će, u skladu sa Statutom partije i na osnovu pristiglih prijedloga, donijeti odluku o predsjedničkom kandidatu”, kazao je Vešović.

DPS je ranije najavio da će se do polovine januara znati ko je njihv kandida na predsjedničkim izborima.

Iako najviše izgleda da bude predsjednički kandidat DPS ima aktuelni šef države i potpredsjednik te partije Filip Vujanović, iz SDP-a su u više navrata najavili da ga neće podržati zbog ustavnog ograničenja prema kojem se ima pravo na dva mandata.

Krajem decembra svoju kandidaturu za predsjedničke izbore ozvaničio je lider Demokratskog fronta (DF) Miodrag Lekić.

Predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić obavezan je po zakonu da do 22. januara raspiše predsjedničke izbore koji će se vjerovatno održati u aprilu.

Bonus video: