Laličić: Profesore Blažiću, nekad si se divio urbanom Gusinju

Laličić je Blažića podsjeto da je “ta čaršija sa okolinom prije 100 godina hranila 20.000 svojih građana”
200 pregleda 30 komentar(a)
Ažurirano: 12.01.2013. 20:56h

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice “2. avgust” u Gusinju Rusmin Laličić nazvao je “invalidnom” ocjenu profesora Đorđija Blažića da bi stvaranje novih jedinica lokalne samouprave u vremenu krize stvorilo “invalidne opštine koje neće moći da ostvaruju svoju funkciju i potrebe”.

“Da je invalidna govori to da nije potaknuta niti jednim egzaktnim podatkom, a da je kontraproduktivna za Crnu Goru. Govori to da je čitav tekst baziran na ideji da dijaspora ne ulaže i da obmanjuje javnost svojim izjavama da želi ulagati, ali ne pod uslovima plavske administracije, koju djelimično krive za odlazak iz svog rodnog kraja”, navodi Laličić u reagovanju.

On smatra da je Blažić, koji prima platu od poreskih obveznika, a „invalidno“ radi svoj posao, zaboravio da je njegov sin Srđan išao u Školu fudbala i branio kao golman FK “Gusinje”.

“Koji je finansirala ta ista dijaspora. Za uzvrat, ni internacionalni golman Srđan, a ni tata Georgije, nijesu se sjetili da današnjoj gusinjskoj đeci kupe bar jednu 'bubamaru' koju su poderali, za razliku kako to čine braća Džudovići i drugi. Sjećaš li se, profesore, kad si prvi put kročio kroz gusinjsku čaršiju, kako je ona za tebe bila otkrovenje u Crnoj Gori, a posebno si se divio njenoj urbanosti”, rekao je Laličić.

On je Blažića podsjeto da je “ta čaršija sa okolinom prije 100 godina hranila 20.000 svojih građana” i da su “svi 'invalidi' bili zbrinuti”.

“A danas, uz Vašu visoku nauku, sa slikom 'idola za lijevo skretanje', mi se selimo i odseljavamo. Pročitajte to u našoj Studiji opravdanosti povraćaja statusa opštine, pa će Vaše bistro oko zapaziti da se od 2003. do 2011. godine, između dva popisa, iz Gusinja sa okolinom odselilo oko 3.500 stanovnika”, rekao je Laličić.

Njemu je čudno da Blažić nije zapazio tako nešto.

“A tolika priča o 'invalidnim opštinama, Vas i Rajka Golubovića, koji živite od toga, a ne predložiste za sve ovo vrijeme ni jednu naučnu metodu, a bogomi ni mjeru kako pomoći 'invalidima'. Svaka humana zajednica bi trebalo da se brine o 'invalidima' kroz zakonske propise koji im omogućavaju humaniji život, a Vi ovdje predlažete da se to odloži za neka bolja vremena, kad bude više para”, rekao je Laličić.

Galerija

Bonus video: