Demokrate Bar: Vlada ne objavljuje informaciju o prodaji parcele, u okviru DUP-a se nalaze površine za gradnju vrtića

4204 pregleda 8 komentar(a)
DUP Topolica III, Foto: Demokratska Crna Gora Bar
DUP Topolica III, Foto: Demokratska Crna Gora Bar

Već sedam dana, nakon održavanja 109. sjednice, Vlada na svom sajtu ne objavljuje informaciju u vezi sa prodajom atraktivne urbanističke parcele UP2 u zahvatu DUP-a Topolica III, saopšteno je danas iz Kluba odbornika Demokratske Crne Gore u Baru.

Oni su poručili i da se radi o DUP-u Topolica III na kojem se još uvjek nalaze slobodne površine pogodne za gradnju novog vrtića, koje bi se izmjenom planske dokumentacije prilagodile namjeni, a koje su u svojini države Crne Gore.

"Pod tačkom 15. na sjednici od 14.02.2019. godine nalazi se "Predlog za davanje saglasnosti za prodaju nepokretnosti, sa investicionim ulaganjima, u svojini Crne Gore - urbanističke parcele UP 2, u zoni "A", Blok 2, u zahvatu DUP-a "Topolica III" izmjene i dopune, u Opštini Bar". U napomeni kao objašnjenje zbog čega nema materijala za ovu tačku, objašnjava se da će on za tačku 14. i tačku 15. biti objavljen nakon "tehničke redakcije". Ovo i ne bi bilo toliko čudno ili zabrinjavajuće da se ne radi o urbanističkoj parceli na samoj obali mora, trenutno najatraktivnijoj raspoloživoj u opštini Bar na kojoj se nalaze katastarske parcele koje su izmjenom DUP-a Topolica III nakon 2016. godine predviđene za izgradnju objekata turističke namjene", navodi se u saopštenju barskih Demokrata.

Oni su dodali da takođe već 15 dana, nakon što su održali pres konferenciju i postavili jasno pitanje, Vlada ne odgovara.

"Da li je i ako jeste po kojoj je cijeni prodata katastarska parcela, upravo na gore pomenutnoj urbanističkoj parceli UP2 DUP-a Topolica III, broj 4957/6, površine 4.162 m2, čija je procijenjena vrijednost, od strane Komisije iznosila samo 92,00 eura po m2?", pitaju Demokrate Bar.

Oni su kazali da je Javni poziv za učešće na javnom nadmetanju za prodaju ove nepokretnosti sproveden u periodu od 12.10. do 19.10.2018. godine, kao i da je rok u kome je kupac bio dužan da sa Vladom Crne Gore - Ministarstvom finansija zaključi Ugovor o kupoprodaji predmetne nepokretnosti 60 dana od dana javnog nadmetanja.

Javni pozivJavni poziv

"Još uvjek je nepoznato da li je bilo prijavljenih učesnika u ovom postupku prodaje kao i da li je sa nekim od njih potpisan ugovor o prodaji. Kako se radi o DUP-u Topolica III na kojem se još uvjek nalaze slobodne površine pogodne za gradnju novog vrtića, koje bi se izmjenom planske dokumentacije prilagodile namjeni, a koje su u svojini države Crne Gore, zbog toga je naše interesovanje u tome veće da Vlada i Ministarstvo što prije daju odgovore na naša pitanja", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: