Jevrić: Provladini mediji performans URE digli na pijedestal najgnusnijeg zločin, žele da zamaskiraju ogoljavanje režima

Jevrić je rekao i da se Vlada i organi za sprovođenje reda i mira nikada nijesu ovoliko ažurno angažovali, kao za performans URE, kada su u pitanju stvarni napadi na novinare, ubistva, zastrašivanja, prebijanja, uništavanje imovine
1852 pregleda 3 komentar(a)
Jevrić, Foto: Građanski pokret URA
Jevrić, Foto: Građanski pokret URA

Satanizacija provladinih medija prema funkcionerima Građanskog pokreta URA, zbog toga što su se "drznuli" da održe miran performanas i na taj način iskažu političko mišljenje u zemlji koja je navodno članica za pristupanje Evropskoj uniji je smiješno, ocijenio je danas šef Medijskog tima Građanskog pokreta URA Bojan Jevrić.

Građanski pokret URA saopštio je sinoć da je policija privela njihovog funkcionera Miletu Radovanića. URA je juče napravila performans ispred redakcije Dnevnih novina i izlijepila zgradu RTCG-a i više lokacija u gradu naljepnicama koje kako su rekli simbolično oslikavaju trenutnu programsku politiku Javnog servisa.

On još smiješnijim ocjenjuje privođenje funkcionera URE na informativne razgovore zbog održavanja performansa, ali sa tim i jednako tužnim jer se na taj način najbolje oslikava demokratski kapacitet onih koji čine vlast u zemlji.

"Provladini mediji su performans URE digli na pijedestal najgnusnijeg zločina u modernoj istoriji Crne Gore, valjda time željeći da zamaskiraju sve ono sa čim se crnogorska javnost susrijeće posljednjih mjeseci. A to je do srži ogoljavanje korumpiranog i kriminalnog režima i to sa materijalnim dokazima koje je vidjela cjelokupna crnogorska javnost", ističe Jevrić.

Kaže i da se Vlada i organi za sprovođenje reda i mira nikada nijesu ovoliko ažurno angažovali, kao za performans URE, kada su u pitanju stvarni napadi na novinare, ubistva, zastrašivanja, prebijanja, uništavanje imovine.

"Umjesto toga sva svoja napregnuća usmjerili su na najobičniji performans, koji kao vid slobodnog izražavanja mišljenja poznaje cijeli demokratski svijet, a i Ustav Crne Gore, ali izgleda samo na papiru. Provladini mediji su od juče kao najozloglašeniju kriminalnu grupu "koja upada u medije i napada novinare", označili nas i time udarili na kritičku misao, slobodnu riječ i pravo na iskazivanje političkog stava, bez ikakvih pretenzija da se time nanese bilo kakva šteta bilo kom mediju ili njihovoj imovini", ukazuje Jevrić.

Iskazuje i zadovoljstvo što je danas evropski komesar Han na pitanja provladinih medija jasno kazao da osuđuje fizičke napade na medije, ne pominjujući tu nikakve performanse, jer je taj vid iskazivanja nečijeg stave poželjan za bilo koju demokratsku zemlju, smatra Jevrić.

"Uzalud sva podmetanja, satanizacije ljudi iz URE, crtanje meta, zaštita lika i djela jednog čovjeka i njegove partije na najprizemniji propagandni način. Mazati oči građanima Crne Gore više ne može niko, jer to traje tri decenije, a metode su u 2019. i dalje nažalost iste. Svi su progledali", stoji u zaključku šefa Medijskog tima GP URA.

Bonus video: