Medojević: Sram te bilo, Depardije

Funkcioner Demokratskog fronta protestovao zbog susreta francuskog glumca sa premijerom Milom Đukanovićem
68 pregleda 88 komentar(a)
Ažurirano: 08.01.2013. 18:20h

Funkcioner Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević na svom Facebook profilu izrazio je protest zbog toga što je premijer Crne Gore Milo Đukanović primio francuskog glumca Žerarda Depardijea, koji se odrekao francuskog državljanstva i dobio ruski pasoš.

"Najoštrije protestujem protiv odluke naše Vlade da premijer Crne Gore primi jednog od najvećih poreskih kriminlaca Evrope, koji ne želi da plati porez na prihode i imovinu i traži zemlju gdje će moći da boravi. Lično me je sramota poruke koje šalje moja Vlada, da su utajivači poreza dobrodošli u moju Crnu Goru", napisao je Medojević.

On je Depardijeu poručio da je veliki ljubitelj njegovih filmova i poštovalac njegovog umjetničkog djela.

"Molim Vas da ne brukate moju državu i da platite porez svojoj domovini. Od vašeg poreza država Francuska treba da plati narodne kuhinje, skloništa za beskućnike i socijalnu pomoć za one poštene i časne Francuze koji ne mogu i nemaju. Danas ćete se susresti sa jednim od političara koji su opljačkali svoju državu i iznijeli 6,25 milijradi dolara na račune van zemlje", rekao je Medojević.

On je Depardijea savjetovao da bude pošten i da plati porez Francuskoj.

"Koju volite više od svog žiro računa. Nadam se da i dalje vjerujete da su poštenje i patriotizam, vrijednosti na kojim treba da vaspitavamo našu djecu. Živjela Francuska. Živjela Evropa. Živjela slobodna i poštena Crna Gora. Dolje prevaranti, lopovi i izdajnici. Sram te bilo Depardje", poručio je Medojević.

Galerija

Bonus video: