Kalezić ponovo predsjednik DIK-a, Ćorić sekretar

Iz Nove srpske demokratije ranije su povukli kandidaturu Velja Čađenovića za generalnog sekretara DIK-a, jer on nije dobio podršku na sjednici Admninistrativnog odbora
136 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 28.12.2012. 20:12h

Predsjednik Državne izborne komisije (DIK) Ivan Kalezić ponovo je izabran na tu funkciju na današnjoj sjednici parlamenta .

Pored Kalezića, koga je predložila Demokratska partija socijalista, Skupština je za generelnog sekretara DIK-a izabrala kandidata Socijalističke narodne partije (SNP) Milisava Ćorića.

Parlament je uz predsjednika i sekretara DIK-a izabrao i devet članova tog tijela, a za tu odluku su glasali poslanici vladajuće koalicije, SNP-a i Pozitivne Crne Gore, dok su protiv bili predstavnici Demokratskog fronta.

Iz Nove srpske demokratije ranije su povukli kandidaturu Velja Čađenovića za generalnog sekretara DIK-a, jer on nije dobio podršku na sjednici Admninistrativnog odbora.

Skupština je uputila Odboru za ustavna pitanja da razmotri mišljenje Venecijanske komisije o izmjenama Ustava u dijelu koji se odnosi na pravosuđe.

Za tu odluku su glasali poslanici vladajuće koalicije, Front i SNP su bili protiv, a Pozitivna uzdržana.

Venecijanska komisija je, u Mišljenju o amandmanima na Ustav, predložila da se Vrhovni državni tužilac i sudije Ustavnog biraju dvotrećinskom većinom u Skupštini.

U Komisiji smatraju da predsjednika Vrhovnog suda treba da bira Sudski savjet dvotrećinskom većinoma na predlog proširene sjednice Vrhovnog suda.

Galerija

Bonus video: