Drago Đurović završio kratku, ali burnu misiju u parlamentu SO Nikšić

Mandat odbornicima trebalo je da traje do 13. novembra 2016. Novi izboru u Nikšiću trebalo bi da budu održani 3. ili 10. marta
458 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.12.2012. 19:08h

Odbornička većina - Demokratska partija socijalista (DPS), Socijaldemokratska partija (SDP) i nezavisni odbornik Drago Đurović, izglasali su skraćanje mandata nikšićkoj Skupštini, čime su stvoreni zakonski uslovi za raspisivanje novih izbora.

Đurović nije želio da daje izjave, a na pitanje "zašto se glasali za skraćenje mandata" odgovorio je "makse Darko" (novinar TV Vijesti Darko Bulatović)

Upitan "imate li imalo odgovornosti prema građanima da odgovori", bivši odbornik Pozitivne samo je poprijeko pogledao novinara TV Vijesti.

TV Vijesti, Darko Bulatović

Opozicija, kako je ranije i najavila, nije prisustvovala zasjedanju, obrazlažući da ne žele da budu saučesnici u političkoj korupciji.

U ime predlagača Odborničkog kluba DPS-a i SDP-a, Savo Vušković je kazao da su podnijeli inicijativu za skraćenje mandata polazeći od činjenice da ne postoji parlamentarna većina koja bi obezbijedila efikasno funkcionisanje Skupštine i njenih organa, "ali i zbog značaja lokalne vlasti shodno Ustavu i zakonu".

"Lokalna vlast treba da radi u interesu građana i zato predlažemo skraćenje mandata. Skraćenjem mandata se izbjegava neizvjesnost u funkcionisanju lokalne samouprave", kazao je Vušković.

Prema njegovim riječima, tako je stvorena mogućnost da građani u novon izbornom procesu kažu kome će dati mandat da preuzme odgovornost za upravljanjem Nikšićem, da riješi velike probleme grada.

"Žalimo što naše opozicione kolege nijesu imale razumijevanja za našu inicijativu, a posebno što nijesu imali demokratskog kapaciteta da danas sučelimo argumente o opravdanosti skraćenja mandata", rekao je Vušković.

Mandat odbornicima, kojima je danas skraćen mandat, trebalo je da traje do 13. novembra 2016. godine.

Novi izboru u Nikšiću trebalo bi da budu održani 3. ili 10. marta.

Galerija

Bonus video: