Odbornici u SO Budva traže povećanje naknada

U obrazloženju Vujičića navodi se da je jedan od razloga motiv odbornika da prihvate kandidaturu za funkciju odbornika
2 komentar(a)
SO Budva sjednica, Foto: Arhiva "Vijesti"
SO Budva sjednica, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 24.12.2012. 19:34h

Odbornici Skupštine Opštine Budva razmatraće na sjednici u četvrtak predlog Božidara Vujičića iz Demokratskog fronta (DF) o povećanju naknada za rad, kojim je predviđeno da se dosadašnji iznos naknade za rad odbornika sa 200 poveća na 300 eura.

U obrazloženju Vujičića navodi se da je jedan od razloga motiv odbornika da prihvate kandidaturu za funkciju odbornika, a drugi što to predstavlja jednu od mjera u borbi protiv korupcije.

Pojašnjava se da Zakon o sprečavanju sukoba interesa obavezuje funkcionere, odnosno odbornika, da u roku od 15 dana od izbora na funkciju, prenesu upravljačka prava na drugo pravno ili fizičko lice, koje nije sa njim povezano lice.

Zbog toga, kako je naveo Vujičić, odbornici koji su izvršni direktori u svojim firmama, izlažu se dodatnim materijalnim troškovima.

U obrazloženju predsjednika Opštine Budva Lazara Rađenovića i Sekretarijata za privredu i finansije Opštine Budva kaže se da smatraju da je povećanje naknada za rad odbornika potrebno u iznosu navedenom u predlogu odluke Vujičić.

“Planiramo da se u okviru budžeta za 2013. godinu predvidi povećanje naknada za rad odbornika, kako je to navedeno u predlogu odlike koju je

Bonus video: