Krivokapić: Zbog zloupotrebe moći smo na tapetu EU

Miomir Mugoša, poslao "pauka" na njegov i službeni automobil ministra MUP-a Raška Konjevića
18 komentar(a)
Miomir Mugoša, Ranko Krivokapić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Miomir Mugoša, Ranko Krivokapić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 24.12.2012. 11:43h

Predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić nije želio da komentariše to što je gradonačelnik Podgorice, Miomir Mugoša, poslao "pauka" na njegov i službeni automobil ministra MUP-a Raška Konjevića, koji su juče bili parkirani na parkingu ispred zgrade Glavnog grada.

"Blic Crna Gora" je izvjestio da su Krivokapić i Konjević automobilima sa rotacionim svjetlima ušli na taj parking, ali da su morali da ga napuste nakon što je ubrzo stigao "pauk" da njihova vozila ukloni.

"Ne bih želio to da komentarišem. Zloupotreba bilo koje vrste službene moći je nešto zbog čega smo na tapetu Evropske unije", ocijenio je Krivokapić.

Imamo velike slučajeve

Komentarišući hapšenja bivših rukovodioca CKB-a, Krivokapić je rekao da se moramo navići na otvaranje slučajeva i na činjenicu da imamo velike slučajeve.

"Očekujem da smo dorasli vladavini prava", rekao je Krivokapić.

Nisu u koaliciji sa LP

On je komentarišiću izjavu potpredsjednika DPS-a, Svetozara Marovića, da EU ima dvostruke aršine prema balkanskim zemljama u procesu pregovaranja, rekao da Crna Gora ne mora ići u EU, mada je donijeta odluka za taj proces.

"Pošto je nesporno da idemo u EU, moramo se prilagođavati njihovim standardima", kazao je Krivokapić, navodeći da nije riječ o dvostrukim već novim standardima koji će važiti, ne samo za Crnu Goru, već i za Srbiju, Albaniju...

O najavi Liberalne partije da će napustiti vlast zbog nepoštovanja koalicionog sporazuma, Krivokapić je rekao da je ta partija dio liste DPS-a i da nije u koaliciji sa SDP-om.

Bonus video: