Medojević od ANB-a hoće podatke o Popovu

Medojević je optužio Popova da kao rezident CIA u Podgorici utiče na dešavanja na crnogorskoj političkoj sceni
114 pregleda 13 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Nebojša Medojević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 23.12.2012. 12:31h

Predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević najavio je da će od Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) tražiti podatke o djelovanju Andreja Popova službenika američke ambasade u Podgorici.

Medojević je kazao da će tu inicjativu pokrenuti preko Odbora za bezbjednost i odbranu, navodeći da predstavnici stranih ambasada moraju poštovati suverenost države u koju su došli.

“Kao član odbora za bezbjednost iskoristiću sva ovlašećnja koja imam po Ustavu i zakonu o parlamentarnom nadzoru službi bezbjednosti i tražiti konretne odgovore od ANB o postupanjima, aktivnostima i djelovanju izvjesnog Andreja Popova u Crnoj Gori. Na ovaj način dajem svoj konkretan doprinos i očuvanju dostojanstva i državnog integriteta Crne Gore, ali i preciznijem definisanju odnosa između Crne Gore i drugih država u ovoj osjetljivoj oblasti”, kazao je Medojević.

Ambasada SAD: Popov nije agent CIA već sekretar>>>

On je najavio da će predložiti Odboru da formira delegaciju koja će posjetiti sjedište CIA, FBI i DEA i razjasniti sve dileme oko djelovanja njihovih predstvanika u Crnoj Gori.

Medojević je ranije optužio Popova da kao rezident CIA u Podgorici utiče na dešavanja na crnogorskoj političkoj sceni, navodeći da je, između ostalog, službenik ambasade SAD uticao na formiranje Vlade i smjene na vrhu ANB. Iz američke ambasade demantovali su te navode, pojašnjavajući da je Popov jedan od prvih sekretara ambasade.

Medojević je podsjetio da je upravo SAD dala nemjerljiv doprinosu razotkrivaju imperije Darka Šarića.

“Ja sam predsjednik partije koja se zalaže za najbolje moguće odnose Crne Gore sa SAD, a posebno cijenim veliki doprinos koji je DEA imala u razbijanju jednog od najvećih narkokartela u svijetu u akciji 'Balkanski ratnik'".

Aludirajući na aferu “Crveni orkestar” Medojević je podsjetio da je kao član Odbora za bezbjednost i odbranu doprinio otkrivanju nezakonitog djelovanja službe koja je koristila mrežu bivše vojne obavještajne službe bivše Vojske Jugoslavije.

Bonus video: