Ambasada SAD: Popov nije agent CIA već sekretar

Lider PzP-a na Facebooku napisao da je službenik ambasade zapravo agent CIA koji kreira Đukanovićevu Vladu i da je on ''stvarni premijer kojeg predsjednik DPS-a sluša''
236 pregleda 9 komentar(a)
Ažurirano: 22.12.2012. 13:49h

Andreja Popov, kojeg funkcioner Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević optužuje da radi za CIA, zaposlen je kao jedan od prvih sekretara američke ambasade u Podgorici.

Odgovarajući na pitanje “Vijesti” da li je Popov zaposlen u američkoj ambasadi i kako komentariše Medojevićeve optužbe da on kao agent CIA utiče na rad crnogorske Vlade, portparolka američke ambasade Šeli Siver je kazala:

"Andreja Popov je jedan od prvih sekretara američke Ambasade u Podgorici. Ambasada SAD komunicira sa Vladom Crne Gore putem zvaničnih kanala i nijedna od aktivnosti opisanih u ovim medijskim izvještajima nije tačna", kazala je Siver.

Medojević je na svom Fejsbuk profilu prvi put imenovao Popova iako je ranije u više navrata indirektno govorio o osobi iz diplomatskih krugova koji utiče na dešavanja na političkoj sceni Crne Gore.

Lider PzP-a je napisao da je službenik ambasade zapravo agent CIA koji kreira Đukanovićevu Vladu i da je on ''stvarni premijer kojeg predsjednik DPS-a sluša''.

“U svakoj demokratskoj i suverenoj državi rezident CIA mora da poštuje zakone i da sa domicilnom službom komunicira preko oficira za vezu. Svaki svoj kontakt mora da prijavi, a njegove aktivnosti su pod prismotrom lokalne službe. Nažalost, u raspaloj Milovoj Crnoj Gori, ovaj Popov smjenjuje direktora ANB, vodi službu, pristupa podacima, formira vladu, upravlja Pozitivnom, diksredituje lidere opozicije, pravi vlast u NK, komunicra sa lokalnom mafijom, druži se sa najkorupiranijim agentima ANB iz Granda... vodi zemlju. On je pravi premijer koga Milo bespogovorno sluša”, napisao je Medojević.

On je zaključio da “ako ga Milo sluša, ne slušam ga ja” i “mi druže Popov nikada nijesmo bili kolonija”.

Galerija

Bonus video: