Mugoša negira da je pomenuo povlačenje, snimak kaže drugačije

“Vijesti” objavljuju integralno navode iz intervjua Radiju Crne Gore i ostavlja čitaocima da zaključe šta je Mugoša rekao
16 komentar(a)
Ažurirano: 21.12.2012. 08:51h

Podgorički biro za odnose sa javnošču je sinoć preko portala “Analitika” objavio reagovanje u kome tvrdi da Mugoša u intervjuu nije pomenuo riječi „ostavka” ili „povlačenje”, niti je “na bilo koji način implicirao ili nagovijestio da planira da napusti funkciju koju obavlja prije okončanja mandata, odnosno prije održavanja lokalnih izbora u Podgorici”.

“Vijesti” objavljuju integralno navode iz intervjua Radiju Crne Gore i ostavlja čitaocima da zaključe šta je Mugoša rekao.

“Pa, u svakom slučaju mislim da sam odgovoran čovjek, a mislim da sam i odgovoran funkcioner i da sam zajedno sa svojim timom radio, a radio sam po onoj maksimi koja je imanentna mojoj svijesti i razmišljanju da reprezent mora da pruža primjer drugima. Inače, obavljam ovaj posao u skladu sa svojim maksimalnim psihofizičkim kapacitetima.

Obavljam ga i pored drugih poslova koje sam obavljao od 9. marta 2000. godine, tako da bi negdje u martu iduće godine, tačno 9. marta - što prinudna uprava jedna pa druga, pa izbori za predsjednika Opštine, pa gradonačelnika direktno, pa indirektno – trebalo bi da bude punih ... punih 13 godina.

Poslušajte dio Mugošinog intervjua za Radio Crne Gore

Mugoša najavio povlačenje: Odlazak nakon 13 godina >>>

I ono što me često pitaju i što se spekuliše, ovaj ... mislim da je ipak to jako puno i naravno treba - ja makar o tome razmišljam - da za ovaj naredni period poslije toliko mandata i toliko angažmana poželim nekom drugom sreću na ovom jako odgovornom i teškom poslu.

Jer, mislim da su se građani navikli na nešto što je dobro, da građani traže sve više, da im to ne možete osporiti da traže, ali treba jako puno objašnjavati kakvi su putevi i stranputice, od političkih pa nadalje, da dođete do ovih rezultata.

Složene su to procedure i nije to kako nekada se čini i kako to nekad građani poimaju, nekad ih i vi mediji ubijedite da nešto nije tako kako vide svojim očima ili pomognete da to što ne vide neki vide bolje, a da nekome i zamaglite taj horizont.

Ali, mi nikada ovdje nismo prodavali maglu. Završili smo dosta toga i ima dosta toga što sam danas rekao da treba i da je nezavršeno u glavnom gradu. Ja bih se radovao kada bi neko u ovome vremenu ili vremenu iza nas da je to mogao da uradi bolje i više...”

Bonus video: