Pozitivna će podržati izbor Bulatovića i Damjanovića

Predstavnici opozicije nijesu se mogli dogovoriti oko zajedničkog kandidata za predsjednika Odbora za evropske integracije
12 komentar(a)
Predrag Bulatović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Predrag Bulatović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 19.12.2012. 18:00h

Pozitivna Crna Gora podržaće izbor poslanika Demokrastkog fronta Predraga Bulatovića za predsjedavajućeg antikorupcijskim odborom, kazao je direktor Pozitivne Srđan Perić.Upitan da li su članovi Pozitivne razgovarali sa predstavnicima drugih opozicionih partija uoči sjutrašnjeg nastavka sjednice Administrativnog odbora, Perić je kazao da “nema ništa da doda na tu temu u odnosu na ranije stavove”.

Pozitivna Crna Gora je najavila da će podržati i kandidaturu Aleksandra Damjanovića, kao kandidata SNP-a za mjesto predsjedavajućeg Odbora za ekonomiju, finansije i budžet Skupštine Crne Gore.Administrativni odbor nije u ponedjeljak utvrdio liste kandidata za predsjednike i članove odbora kojima bi trebalo da predsjedavaju poslanici opozicije.Predstavnici opozicije nijesu se mogli dogovoriti oko zajedničkog kandidata za predsjednika Odbora za evropske integracije. Demokratski front je predložio Slavena Radulovića a Pozitivna Darka Pajovića.

Bez komentara neozbiljnih izjava

Perić nije želio da komentariše da li očekuje da će Pajović sjutra biti izabran za predsjedavajućeg Odbora za evropske integracije.Funkcioner Demokratskog fronta Nebojša Medojević u utorak je na Fejsbuku kazao da ima saznanja da će izbor Pajovića podržati poslanici vladajuće koalicije.

“Nemamo takva saznanja, a takva saznanja nema ni Medojevic. Radi se o nastavku negativne kampanje Nove srpske demokratije protiv Pozitivne Crne Gore, u kojoj učestvuje dotični gospodin. Nemamo namjeru da komentarišemo takve neozbiljne izjave”, rekao je Perić agenciji MINA.Poslanik Pozitivne Azra Jasavić kazala je na prethodnoj sjednici Odbora da u toj partiji neće odustati od tog zahtjeva.“Jedino predsjedničko mjesto koje je tražila Pozitivna je u Odboru za evropske integracije i smatramo da nam ono pripada na osnovu našeg programa koji je kompletno baziran na evropskim vrijednostima i na pitanju evroatlantskih integracija“, rekla je ona.Perić je tada kazao da „njegova stranka neće glasati protiv bilo kog kandidata već će samo glasati za svog kandidata za koga smatra da je najkvalitetniji“.

Bonus video: