Medojević: Pozitivnoj najvažnije da ucjenjuju DF. Pozitivna: To su neistine

"Takav vid komunikacije je neprimjeren i ne doprinosi onome što treba da bude cilj opozicije - demokratska smjena vlasti"
21 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović
Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 14.12.2012. 15:38h

Funkcioner Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević negodovao je zbog predloga Pozitivne da za predsjednika skupštinskog Odbora za evropske integracije bude izabran lider te partije Darko Pajović.

Medojević je ponovio optužbu, više puta saopštenu tokom pregovora o vlasti u Nikšiću, da Pozitivna ne želi Srbina na čelu Odbora.

Medojević je na svom Facebook profilu napisao da je očekivao da je "strankoid koji neki medijski tajkuni vole da zovu Pozitivna, naučio lekciju iz debakla i izdaje izborne volje građana Nikšića".

"Prevario sam se. Strankoid koji prvi put ulazi u Parlament i ima samo 7 poslanika, ultimativno traži da joj pripadne mjesto predsjendika Odbora za EU integracije, koje po logici stvari pripada najjačem opozicionom klubu - Demokratskom frontu. Izgleda da je vlasnicima ovog strankoida najvažnije da ucjenjuju DF i krnje ugled opozicije", ocijenio je Medojević.

On je napomenuo da "imajući u vidu njihove fašističke ucjene povodom kandidata za gradonačelnika NK", ne bi ga začudilo da je ova nova ucjena uperena protiv kandidata Nove.

"Jednostavno, ne žele Srbina na celu Odbora za EU integracije. Onaj ko upravlja i njima i SNP je smislio da oni sa 16 poslanika predsjedavaju sa dva najvažnije Odbora - za Bbudžet i EU integracije, a da DF sa 20 poslanika dobije samo Odbor za antikorupciju. Jasno mi je da SNP i PCG ne izntersuje borba protiv korupcije i kriminala jer bi se zamjerili svojim vlasnicima i tajkunima. Nije mi jasno kako ne shvataju gdje ih vodi njihova srbofobija. Meni je bila dosta cudna njihova predizborna poruka da 'oni nece ni sa režimom, ni sa opozicijom'. Kao jedan od lidera tvrde opozicije režima, mogu da potrdim da oni sigurno nijesu OPOZICIJA", zaključio je Medojević.

Pozitivna: Svaki navod u izjavi predstavlja podmetanje

Reagujući na izjavu Medojevića iz Pozitivne Crne Gore su saopštili da demantuje grube neistine koje je iznio u svom obraćanju.

"Bukvalno svaki navod u njegovoj izjavi predstavlja podmetanje i neozbiljnost koje ne zaslužuje bilo kakav komentar. Takav vid komunikacije između opozicionih subjekata je neprimjeren i ne doprinosi onome što treba da bude cilj svake opozicije - demokratska smjena vlasti", navodi se u saopštenju Pozitivne.

Dodaje se da ta partija "neće dodatno elaborirati iznesene neistine, jer je očigledno da se radi o negativnoj kampanji Nove srpske demokratije zbog legitimnog prava Pozitivne Crne Gore da na jedno od pet mjesta u raspodjeli predsjedavajućih mjesta u skupštinskim odborima, koliko treba da ih pripadne opoziciji, predloži svog kandidata na samo jedno od njih - u Odboru za evropske integracije".

Bonus video: