Nakon izjave date u policiji, Tomić sjednicu SO Nikšić najavio za 18. decembar

Tomić je policiji govorio o dešavanjima na prethodnim sjednicama sa posebnim osvrtom na sjednicu održanu 29. novembra
204 pregleda 12 komentar(a)
SO Nikšić, Foto: Ivan Petrušić
SO Nikšić, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 14.12.2012. 14:43h

Nastavak konstitutivne sjednice nikšićkog parlamenta, peti po redu, biće održan u utorak 18. decembra sa početkom u 10 časova, saopštio je predsjedavajući Gojko Tomić koji je, nakon što je dao izjavu u policiji, zakazao nastavak sjednice.

Tomić je u nikšićkoj policiji saslušan u svojstvu svjedoka povodom navodne korupcije u parlamentu.

Prema njegovim riječima u policiji je govorio o dešavanjima na prethodnim sjednicama sa posebnim osvrtom na sjednicu održanu 29. novembra kada je nekadašnjem odborniku Pozitivne Dragu Đuroviću verifikovan mandat nakon što je Vera Miljanić, na sjednici koja je održana nekoliko dana ranije, podnijela ostavku kako na mjesto odbornika tako i na članstvo u partiji.

Osnovni državni tužilac u Nikšiću pokrenuo je 3. decembra istragu o navodima da je bilo uticaja na ishod glasanja za predsjednika Skupštine Opštine grada pod Trebjesom jer je opozicija optužila Đurovića da se nije svojevoljno priklonio vladajućoj koaliciji.

Od Đurovića, koji je negirao sve optužbe koje mu se stavljaju na teret, uzeta je izjava prije nedjelju dana a u utorak je i potpredsjednica Pozitivne i poslanica u Skupštini Crne Gore, Azra Jasavić, dala izjavu u vezi sa krivičnom prijavom koju je Pozitivna podnijela protiv nekadašnjeg člana te partije Draga Đurovića iz Nikšića.

Đurović je isključen iz Pozitivne nakon što je, zajedno sa odbornicima koalicije Evropski Nikšić, toga dana napustio sjednicu SO i tako onemogućio ponovno glasanje za predsjednika Skupštine koje je tražila opozicija zbog navodnih neregularnosti u izboru predstavnika vlasti Sonje Nikčević na tu funkciju.

Pozitivna je više puta tražila od Đurovića da vrati mandat koji je osvojio sa njihove liste, što je on odbio tako da sada u lokalnom parlamentu djeluje kao nezasvisni odbornik.

Bonus video: