Milić neće u trku za predsjednika Crne Gore

Na pitanje da li će se povući sa funkcije lidera partija, Milić je odgovorio: “Ne, jednostavno i jasno, ne”
7 komentar(a)
Srđan Milić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Srđan Milić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 14.12.2012. 08:54h

Lider Socijalističke narodne partije (SNP) Srđan Milić saopštio je da se neće kandidovati na predsjedničkim izborima, koji će biti održani početkom naredne godine.

On je naveo da je to poručio i nakon predsjedničkih izbora 2008. godine.

“Zna Crna Gora, ljudi u Glavnom odboru. Rekao sam nakon izbora 2008. da je to prvi i posljednji put da sam učestvovao na predsjedničkim izborima. Šta će odlučiti stranački organi SNP-a, ostaje da vidimo. Rekao sam da neću biti više kandidat, tu je stavljena tačka, što se mene tiče”, rekao je Milić za TVCG.

On je istakao da ostaje pri takvom stavu, čak i u slučaju da iza njega stane cijela opozicija.

On nije isključio mogućnost dogovora oko zajedničkog kandidata na predsjedničkim izborima, navodeći da prvo treba raspisati izbore.

Na pitanje da li će se povući sa funkcije lidera partija, Milić je odgovorio: “Ne, jednostavno i jasno, ne”.

On je rekao i da posljednja istraživanja pokazuju da SNP bilježi rast popularnosti u odnosu na rezultat koji je ostvaren na oktobarskim parlamentarnim izborima, navodeći da je uvjeren da bez SNP-a “neće biti ni nove vlasti u Nikšiću”, jer će ona biti formirana “od ove tri grupacije na izborima”.

“Ali moramo da uvedemo red, da ne dolazimo u situaciju koju smo imali i u Andrijevici i u Podgorici”, rekao je Milić, navodeći da je, ako se na sjednici nikšićkog parlamenta ne pojavi bivši odbornik Pozitivne Drago Đurović, neprimjereno da se predsjednik Filip Vujanović bavi samo Nikšićem.

“Nijesam čuo da je pomenuo Andrijevicu, gdje nema ni predsjednika skupštine, ni opštine. Ne bavi se ni Podgoricom. Ako se (Đurović) ne pojavi, izbori da, ali i u Podgorici, i u Nikšiću i u Andrijevici”, rekao je Milić.

On je kazao da SNP ničim nije doprinio političkoj krizi u Nikšiću, te da su dešavanja pokazala besmislenost priče iz predizborne kampanje da će SNP praviti koaliciju sa DPS-om.

Bonus video: