Pozitivna policiji u Nikšiću dostavila dokaze protiv bivšeg člana

"U cilju zaštite instituta istrage, Pozitivna Crna Gora u ovom trenutku neće iznositi u javnost druge detalje istrage", navodi se u saopštenju
93 pregleda 34 komentar(a)
Srđan Perić, Azra Jasavić, Foto: Boris Pejović
Srđan Perić, Azra Jasavić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.12.2012. 15:56h

Potpredsjednica Pozitivne Crne Gore i poslanica u Skupštini Azra Jasavić, dala je u nikšićkoj policiji izjavu u vezi sa krivičnom prijavom koja je podnijeta ispred Pozitivne Crne Gore protiv Draga Đurovića iz Nikšića.

Kako se navodi u saopštenju Pozitivne "imajući u vidu osnovane sumnje da su se u radnjama Draga Đurovića i NN lica moguće stekli elementi više krivičnih djela, potpredsjednica Jasavić je podnijela dokaze Područnoj jedinici Uprave policije".

Policiji u Nikšiću su predati:

  • Stenogram sjednice Inicijalnog odbora Pozitivne Crne Gore - Nikšić, koja je održana 27. novembra, 48 časova prije održavanja sjednice SO Nikšić 29. novembra, na kojoj je Drago Đurović, zagovarao tijesnu saradnju sa predstavnicima drugih opozicionih stranaka u Nikšiću;
  • prigovor na zapisnik o glasanju za predsjednika SO Nikšić, koji je potpisao Đurović, kao i ostalih 20 odbornika Pozitivne, DF i SNP.

"Uz ranije predatu krivičnu prijavu dostavljen je i CD sa video snimkom sjednice SO Nikšić, kao dokazni materijal, a potpredsjednica Jasavić je u izjavi u PJ UP Nikšić kazala da smatra da bi bilo korisno za tužilačku istragu i da se provjere listinzi telefonskih brojeva koje je koristio Drago Đurović, kao i da preduzmu druge radnje dokazivanja radi prikupljanja dokaza", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će Pozitivna pratiti proces i, u slučaju da to bude od nje traženo, dodatno argumentovati indicije koje su navedene u krivičnoj prijavi.

"U cilju zaštite instituta istrage, Pozitivna Crna Gora u ovom trenutku neće iznositi u javnost druge detalje istrage", navodi se u saopštenju.

Podsjetimo Jasavić je juče pozvana u podgoričku policiju radi davanja obavještenja o prijavi protiv bivšeg odbornika Pozitivne Draga Đurovića, zbog osnovanje sumnje za političku korupciju.

Iz Pozitivne je najavljeno da će Jasavić i politički direktor stranke Srđan Perić dostaviti policiji dokaze koje posjeduje stranka, a koji ukazuju da je u slučaju izbora SO Nikšić bilo elemenata koji ukazuju na političku korupciju.

“Očekujemo da će nadležni sprovesti zakonsku proceduru i s tim u vezi procesuirati predmet krivične tužbe i dovesti ga do kraja”, kazao je Perić “Vijestima”.

Pozitivna je protiv Đurovića podnijela krivičnu prijavu nakon što je odbio da vrati odbornički mandat, i pored isključenja iz stranke. Đurović je prethodno sa odbornicima "Evropske Crne Gore" napustio nikšićki parlament i tako onemogućio ponavljanje glasanja za predsjednika SO.

Na glasanju koje je prethodilo izlasku odbornika za predsjednika SO izabrana je Sonja Nikčević iz Evropske Crne Gore, ali je opozicija tražila da se glasanje ponovi zbog neregularnosti.

Zbog prijave Pozitivne osnovni državni tužilac u Nikšiću pokrenuo je istragu o navodima da je bilo uticaja na ishod glasanja, a policija je uzela izjavu od Đurovića koji je negirao optužbe bivših kolega.

Iz nikšićke policije Pozitivnoj je odgovoreno da je u toku uviđajni postupak i da će nakon njegovog završetka o rezultatima biti obavješten državni tužilac.

Bonus video: