Pozitivna: Poruka Vujanovića opasna po društvo i demokratiju

Pozitivna navodi da novi izbori u Nikšiću nisu potrebni, jer su građani iskazali volju na lokalnim izborima na kojima je opozicija osvojila većinu
65 pregleda 15 komentar(a)
Filip Vujanović, Foto: Beta
Filip Vujanović, Foto: Beta
Ažurirano: 10.12.2012. 16:18h

Pozitivna Crna Gora reagovala je na izjavu predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića da je očigledno da je lokalna samouprava u Nikšiću već gotovo dva mjeseca u paralizi i da je to na štetu građana.

"Poruka predsjednika Vujanovića opasna je po crnogorsko društvo i demokratiju, i on je posljednja adresa od koje se očekivalo da da podršku političkoj korupciji. Jedino rješenje za situaciju koju je nametnula partija kojoj predsjednik Vujanović pripada jeste da DPS vrati mandat koji je nedemokratski otela Pozitivnoj Crnoj Gori", navodi se u reagovanju Pozitivne.

Dodaje se da "čudi pristup predsjednika Vujanovića slučaju koji se desio u Nikšiću i podrška nedemokratskim metodama njegove stranke".

"Umjesto da pozove odbornika Đurovića da vrati mandat i time verifikuje izbornu volju građana iskazanu 14. oktobra, i tako uštedi novac građana za eventualnu organizaciju novih izbora, predsjednik države učinio je upravo suprotno. Od njega, kao prvog među jednakima, kao predsjednika svih građana, očekivalo se konkretno činjenje i akcija u zaustavljanju nezakonitih i nedemokratskih metoda rada vladajuće partije. Uvođenje prakse nepoštovanja demokratskog ambijenta i vladavine prava u Crnoj Gori, time što se jednostrano, mimo izborne volje građana, argumentom ultimatuma poziva na nove izbore, upozorava da ovakve pojave i procesi imaju kao posljedicu pitanje legitimnosti i validnosti svih sljedećih izbora za državu i njene građane", navodi se u reagovanju.

Dodaje se da novi izbori u Nikšiću nisu potrebni, jer su građani iskazali svoju volju na lokalnim izborima na kojima je opozicija osvojila većinu, "koju je kasnije partija kojoj predsjednik Vujanović pripada nedemokratskim metodama promijenila u svoju korist".

Bonus video: