Guberinić: Medojević ne vidi preletače iz PZP-a i Nove

“Bezočna je laž da sam ja ili bilo ko iz NS, uključen u bilo kakvu korupciju. Političku ili ličnu”
199 pregleda 10 komentar(a)
Ažurirano: 09.12.2012. 13:08h

Odbornik u podgoričkom parlamentu Slaviša Guberinić saopštio je da on, kao ni bilo ko iz Narodne stranke (NS), nije bio uključen u političku ili ličnu korupciju.

Funkcioner Demokratskog fronta Nebojša Medojević najavio je da će inicirati izmjene Izbornog zakona, koje bi, kako smatra, djelovale preventivno, “kako vlast ne bi mogla da se formira na osnovu političke korupcije, pritisaka ili trgovine”.

On je rekao da bi “najbolje bi bilo da se otkrije zašto su Uroš Čukić u Andrijevici, Guberinić u Podgorici i Drago Đurović u Nikšiću promijenili odnos i podržali režim koji tako vlada 23 godine“.

“Bezočna je laž da sam ja ili bilo ko iz NS, uključen u bilo kakvu korupciju. Političku ili ličnu”, naveo je Guberinić u reagovanju.

On je upitao zašto Medojević, kad već pominje Podgoricu i preletače, ne kaže da, od njegovih šest odbornika koji su započeli mandat u klubu Pokretu za promjene, trojica više nijesu tamo.

“Jedan je “preletio” u kabinet Ranka Krivokapića kao pravni savjetnik, drugi je “preletio” u Pozitivnu Crnu Goru, a treći je postao nezavisni odbornik. Razlozi zašto Medojević ovu činjenicu zaobilazi ne pominjući svoje odbornike, i podgoričkog odbornika NOVE, a podvaljuje meni i NS, nije teško naslutiti: treba zamijeniti fijasko u Nikšiću nekom drugom temom”, rekao je Guberinić.

On je saopštio da je “posebno iritirajuća” teza Medojevića o zatvorima za preletače, “kad se zna da je baš on šampion preletaštva”.

“Do sada je promijenio nekoliko stranaka, od Socijaldemokratske partije (SDP), preko Liberalnog saveza, do Grupe za promjene, koju će kasnije preregistrovati u stranku”, naveo je Guberinić.

On je poručio da će o “ulozi pojedinih medija i njihovih novinara i kolumnista, koji su, ne i slučajno, visokopozicionirani članovi nekih od pomenutih opozicionih stranaka odgovornih za gubitak Nikšića, u ovoj svojevrsnoj hajci na njega i NS” obavijestiti sve međunarodne institucije koje se bave pitanjima korupcije i zloupotrebe medija u privatne svrhe.

“Naravno, da ću o tome obavijestiti i javnost. I to u nastavcima. To im obećavam, umjesto odgovora. A ako nastave sa podvalama i lažima na moj račun, praviće društvo Medojeviću na sudu. To je izgleda jedini način da sebe i svoju porodicu odbranim od ovih napasnika i denuncijanata”, rekao je Guberinić.

On je kazao da je istina da je NS na svojim organima, Opštinskom odboru Podgorice, Glavnom odboru i Predsjedništvu, odbacila predlog ostale opozicije da se SDP-u ponudi koalicija u Podgorici.

“Dakle, ovo nisu moje samostalne odluke, već poštovanje prethodnih odluka NS, sa kojima se u potpunosti slažem, i o kojima je javnost toliko puta obaviještavana u prethodnom periodu”, kazao je Guberinić.

On je rekao i da su njihovi razlozi da podrže Mioniera Mugošu veoma jasni i u skladu sa njihovim stranačkim odlukama “da se sa agresivno antisrpskom strankom, kakva je SDP, nikada ne nađu na istoj strani”.

“Ako opozicija ne može da smijeni ovu vlast, a to je svojim ponašanjem najbolje demonstrirala u Andrijevici i Nikšiću, ono bar možemo da iskoristimo priliku koja nam se ukazala u Podgorici, da iz te vlasti izbacimo upravo SDP, stranku čiji je predsjednik ovih dana ponovo zatražio uklanjanje crkve sa Rumije, a za kojeg je Mugoša izjavio da ga ne bi glasao za predsjednika parlamenta ni pod bajonetima”, dodao je Guberinić.

On je ocijenio da je interesantno da opozicija uporno krije istinu da ona, kako je rekao, sa SDP-om nema većinu u podgoričkom parlamentu, ne zbog podrške NS i Demokratske srpske stranke Mugoši, već zbog činjenice da je odbornik Nove srpske demokratije (NOVA) omogućio Demokratskoj partiji socijalosta (DPS) apsolutnu većinu, neophodnu za upravljanje Podgoricom.

“Dakle, i da smo prihvatili uslove SDP-a da smijenimo Mugošu, i da smo za to imali većinu, mandat predsjednika ne bi pripao opoziciji, nego potpredsjedniku SDP-a Rašku Konjeviću, ili pak, kadru DPS-a, koji bi bio po ukusu SDP-a”, rekao je Guberinić.

Galerija

Bonus video: